Uitzending
Urbi @ Orbi - Jozef helpt je huis te verkopen

Jozef helpt je huis te verkopen

Urbi @ Orbi

19-11-2008

| 3538 x bekeken | 0 reacties
6
Jozef helpt huizenbezitters
Zwaar weer en malaise in de financiële wereld. Het zijn vooral de huizenverkopers die dit aan den lijve ondervinden. Huizenkopers happen niet meer zo snel toe als enkele maanden geleden en houden liever hun hand nog even op de knip. En daar sta je dan als verkoper.. met een bord in je tuin. Maar er is hoop uit onverwachte hoek! Jozef, timmerman, verloofde van Maria, pleegvader van Jezus kan helpen het huis sneller of beter te verkopen. De heilige Jozef is namelijk patroonheilige van huizenbezitters en het huisgezin. En dus begraven steeds meer mensen een beeld van Jozef in de tuin! En met succes….

Inge en Evelyn begroeven het verkeerde beeld uit de kerststal in hun tuin, namelijk de herder! Nadat dit tijdens het bezoek van Urbi @ Orbi aan het licht kwam, hebben ze snel Jozef begraven! Nu maar hopen dat het werkt. Benieuwd naar hun huis? Kijk hier.

Eenzaam en gelukkig in Groningen
Wat bezielt een jonge 30-er om in het hoge Noorden, ver weg op het Groningse platteland, te kiezen voor een leven als kluizenaar? Broeder Hugo woont alleen in de kluis Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin, en is daar domweg gelukkig. Gelukkig wordt hij bijgestaan door vele vrijwilligers. Maar met mate: want de stilte en afzondering staan hoog bij hem in het vaandel!
Levende Kerststal
Deze week gaan we op zoek naar de herders! Hoe ging dat liedje ook alweer….? De zoektocht leidt ons naar de Edese heide. Alwaar wij vinden de herders Aart en Henk.

Weet hoe Je Heet
Waar komen onze namen vandaan? Veel namen zijn afgeleide van heiligen. Deze keer nemen we Peter R de Vries onder de loep. En vooral het verhaal achter de R zorgt voor verrassingen. Een eeuwenoude, onopgeloste moord: we confronteren Peter R de Vries ermee op zijn werk.

Peter komt van Petrus: De naam Petrus is afgeleid van het woord Petra, dat in het Aramees rots betekent.
Petrus is de 1e van de 12 apostelen van Christus en wordt beschouwd als de 1e paus. Zijn echte naam is Simon, maar hij krijgt van Jezus de naam Petrus. Volgens het evangelie van Matteus zegt hij: “Gelukkig ben jij Simon, want dit is je niet door mensen van vlees en bloed geopenbaard, maar door mijn Vader in de hemel. En ik zeg je: jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen, en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet kunnen overweldigen. Ik zal je de sleutels van het koninkrijk van de hemelen geven, en wat je op aarde ontbindt zal ook in de hemel ontbonden zijn.”

De tweede naam, die geheimzinnige ‘R’ staat voor Rudolf: De naam heeft een Germaanse afkomst en betekent beroemde wolf.
De heilige achter deze naam is Rudolphus van Bern. Rudolph werd door een rijke man in zijn kelder gelokt en op verschrikkelijke wijze met een mes vermoord. De moord wordt aan een Joodse man toegeschreven, hoewel daarvoor geen bewijzen waren. Als reactie werd er een razzia gehouden, waarbij Joden werden vermoord en Joodse bezittingen werden geplunderd. Bij het graf van Rudolph vinden wonderen plaats. Hij wordt als een heilige vereerd, maar is officieel nooit heilig of zalig verklaard.

Deze uitzending van het programma Urbi @ Orbi met de titel Jozef helpt je huis te verkopen is uitgezonden op woensdag 19 november door de RKK. Te gast was Peter R. de Vries.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie