Uitzending
Urbi @ Orbi - Urbi@Orbi zoekt zwangere Maria

Urbi@Orbi zoekt zwangere Maria

Urbi @ Orbi

26-11-2008

| 1316 x bekeken | 0 reacties
6
Kerk in kroeg
Als de mensen niet naar de kerk komen, dan komt de kerk wel naar de mensen. In het Limburgse Tegelen bedacht pastoor John Dautzenberg dat een kerkdienst in de plaatselijke dorpskroeg meer mensen zal trekken. Gelovigen en niet-gelovigen luisteren onder het genot van een pilske naar de dienst en filosoferen over het geloof. Wie weet een oplossing voor teruglopend cafébezoek door het rookverbod?

Kruidenbroeder Guy helpt je de winter door
Vroeger had elk kasteel en klooster een uitgebreide kruidentuin. Dit was voor de opkomst van de farmaceutische industrie. Had men last van jicht of maagzuur dan ging men naar de broeders voor verlichting. Met de komt van de farmaceutische industrie, verdween dit gebruik. Maar in België net over de grens in Eindhoven, hebben de broeders van de abdij van Postel e medicinale kruidentuin in ere hersteld. Broeder Guy is bevlogen herborist in de abdij van Postel en laat ons zien welke natuurlijke middelen helpen tegen wintertenen, griep, hoesten enzovoorts.

Broeder Guy heeft 4 tips voor winterkwalen:
TIP 1: Echinacea … voor verhoging van de weerstand.
TIP2: Griekse Alant … om vastzittend slijm op te kunnen hoesten
TIP 3: Drosera Rotundifolia… tegen hoest
TIP 4: Rosemarijn … tegen wintertenen

Bloemetje
Bloemen houden van mensen. Urbi @ Orbi houden van bloemen en van mensen. Bij de bloemenstal treffen we twee eeneiďge zussen. Ze vertellen een ontroerend verhaal over zusterliefde.

Levende Kerststal
Natuurlijk gaat Urbi @ Orbi deze week verder met de voltooiing van de Levende Kerststal. Dit keer wellicht de belangrijkste speler: Maria! En de redactie zoekt niet zomaar een Maria: een dame met de juiste naam, die zwanger is en uitgerekend is rond Kerstmis. En dat ook nog eens in het Noorden van het land. Niet het meest katholieke deel van ons land, dus grote vraag daar de juiste Maria te vinden is.
De zoektocht leidt ons langs verloskundigenpraktijk Zeewolde. Daar werkt Maria Janne, alleen zij is niet zwanger. Haar dochter, eveneens Maria, is reeds 16.
Uiteindelijk komen we terecht in het piepkleine plaatsje Schipborg, in Drenthe. Daar vinden we Berend en Maria Vriginia. Zwanger en uitgerekend op 25 december!
Naar de levende kerststal >>

Maria Te Leen
Velen zoeken dagelijks troost bij Onze Lieve Vrouwe. Urbi @ Orbi (en het RKK-radioprogramma Het Klooster) lenen een Mariabeeld en een noveenkaars uit aan mensen die haar steun goed kunnen gebruiken. Vandaag weet de apotheker van Glanerbrug een persoon die hij Maria negen dagen te leen gunt.
Chantal Muller en haar man Vincent verloren hun dochtertje Noah na 6 weken en 4 dagen aan een erfelijke spierziekte. Elk jaar rond de sterfdag van hun meisje is het zwaar. Dezer dagen brengt Maria steun, en wie weet had ze de hand in een wonder: Chantal is weer zwanger en recent onderzoek heeft uitgewezen dat het kindje gezond is!

Deze uitzending van het programma Urbi @ Orbi met de titel Urbi@Orbi zoekt zwangere Maria is uitgezonden op woensdag 26 november door de RKK.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!