Uitzending
Top Gun Holland - Voor het eerst vliegen

Voor het eerst vliegen

Top Gun Holland

16-2-2009

| 1712 x bekeken | 0 reacties
7
Dertig procent van de wannabees is nog in de running en zij gaan de tweede test van de selectie in. Ze moeten in de vliegsimulator laten zien dat ze de instrumenten beheersen en gevoel voor vliegen hebben. Hoe verder ze komen des te moeilijker de vluchten.

De eerstejaars maken hun eerste vlucht in de PC-7 en zijn allemaal enthousiast dat ze weer de lucht in kunnen, maar Maikel zit op het vinkentouw, hij moet eerst nog zijn herexamen theorie halen.

Bij de USA-gangers moet Tom zijn eerste vliegexamen, de zogenaamde checkride doen. Hij vliegt zo goed dat zijn Amerikaanse instructeur hem een ‘outstanding’ geeft.

De laatstejaars op Springfield zijn terug in Nederland. Michel, Gertjan en Joffrey moeten de centrifuge in. Een soort supersnelle draaimolen waarin de F16 leerlingen kun trainen hoe met G-krachten om te gaan. Die krachten zijn in een F16 zo fors dat je er bewusteloos van kan raken.

Deze uitzending van het programma Top Gun Holland met de titel Voor het eerst vliegen is uitgezonden op maandag 16 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie