Uitzending
Top Gun Holland - Teleurstelling, afzien en vreugde

Teleurstelling, afzien en vreugde

Top Gun Holland

26-1-2009

| 1967 x bekeken | 0 reacties
4
De wannabees hebben zich aangemeld voor de selectie en krijgen een eerste zware test voorgeschoteld. Ruimtelijk inzicht, oog-voet-hand coördinatie en het gehoor worden uitgebreid getest. De kans om door de selectieronden te komen is helaas niet groot, want ruim driekwart van de kandidaten valt hierna af.

De eerstejaars ronden hun opleiding tot officier op de Koninklijke Militaire Academie af. Ze hebben net twee weken in de bossen gezeten en een pittige eindoefening achter de rug. Ze denken dat ze er zijn, maar hun drilinstructeur heeft nog een verrassing voor ze in petto: een loodzware speedmars.

Aan het einde van de opleiding op Sheppard Air Force krijgen de bijna-afgestudeerden eindelijk hun militair vliegbrevet, ‘de wing’, uitgereikt. Voor hun Amerikaanse collega’s is dit een extra spannende dag, zij horen pas bij de uitreiking welk toestel ze de rest van hun carrière zullen vliegen. Alleen de allerbesten krijgen de F16 toegewezen. Voor de Nederlanders is het sowieso feest en daarom is hun familie uit Nederland overgekomen. Ze krijgen voor het eerst een rondleiding op de basis. De moeder van Gertjan vindt het prachtig en zou zelf dolgraag een keer met haar zoon meevliegen, terwijl de moeder van Michel vooral bezorgd is over het beroep van haar zoon. ‘s Avonds krijgen de vliegers op een informele bijeenkomst hun Nederlandse wing uitgereikt.

Deze uitzending van het programma Top Gun Holland met de titel Teleurstelling, afzien en vreugde is uitgezonden op maandag 26 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie