Uitzending
Top Gun Holland - Dollarride en breken van de wing

Dollarride en breken van de wing

Top Gun Holland

2-2-2009

| 2077 x bekeken | 0 reacties
6
Een nieuwe lichting wannabees gaat de eerste ronde van de selectie in hopend dat ze hun droom F16 piloot te worden waar maken. Dit is niet eenvoudig, want 75 procent valt nu al af. Wie van de wannabees heeft het juiste ruimtelijk inzicht, de beste oog-hand-voet- coördinatie en een perfect gehoor?

Stephan gaat trouwen en dat doet hij in militair tenue. Terwijl hij op huwelijksreis is, beginnen zijn collega’s aan de Elementair Militair Vlieger Opleiding op Woensdrecht. Nu begint het echte studeren voor ze.

In Amerika beginnen de jongens aan hun opleiding op een eenvoudige straaljager: de T37 tweet. Ze maken hun eerste kennismakingsvlucht de zogenaamde dollarride. Want volgens de traditie geven ze de instructeur een ‘versierde dollar’ voor het meevliegen.

Op Sheppard Air Force Base sluiten de laatstejaars hun opleiding op de eenvoudige straaljagers af met een officiële wing uitreiking. Na de uitreiking breken de vliegers traditioneel hun wing. Een gedeelte van deze wing houdt de vlieger bij zich, de andere helft gaat naar familie of beste vriend. Zolang de vlieger leeft mogen de helften niet bij elkaar komen, want dat brengt ongeluk.

Deze uitzending van het programma Top Gun Holland met de titel Dollarride en breken van de wing is uitgezonden op maandag 2 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie