Uitzending
Top Gun Holland - Spannende momenten

Spannende momenten

Top Gun Holland

16-3-2009

| 2226 x bekeken | 0 reacties
7
Evelien, Danny en Dave krijgen te horen of ze hun vliegersdroom kunnen gaan verwezelijken. Vandaag is de uitslag van hun selectie bekend. Hebben ze een vliegershandje en mogen ze aan de opleiding beginnen, of valt hun jongensdroom in duigen? Ook Jasper krijgt een telefoontje met de uitslag van zijn herkeuringen. Kan hij zijn selectie vervolgen of is hij afgekeurd?

De eerstejaars op Woensdrecht naderen het einde van de opleiding. Lucas gaat als eerste solo en lukt het hem voor het eerst alleen de kist veilig en wel weer aan de grond te zetten. Maar ook teleurstelling bij de jongens want van de vijf, moet er één de opleiding verlaten.

Op Sheppard Air Force Base zijn William, Geert-Jan, Tom, Erik en Sebastiaan bijna klaar met hun opleiding op de T37. De laatste checkride op de T37 van William is een formatievlucht. William gaat met een Amerikaanse collega de lucht in terwijl er een orkaan op komst is. Daarnaast ruiken de jongens al aan het veel stoerdere en snellere vliegtuig de T38 tallon. Een echt straalvliegtuig met een nabrander.

En de laatstejaars op Springfield Air Force Base voelen de druk op hun schouders. Het is hard werken en lange dagen maken. Want zoals hun commandant zegt: tien procent valt hier nog af.

Deze uitzending van het programma Top Gun Holland met de titel Spannende momenten is uitgezonden op maandag 16 maart door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie