Uitzending
Tijd voor MAX - Eric Corton in gesprek met mantelzorgers

Eric Corton in gesprek met mantelzorgers

Tijd voor MAX

3-3-2020

| 334 x bekeken | 0 reacties
6
Actrice Mingus Dagelet is te zien in de theatervoorstelling Wees onzichtbaar, naar het prijswinnende gelijknamige boek van Murat Isik. Wees onzichtbaar gaat over een Turks migrantengezin dat zich staande probeert te houden in de Amsterdamse Bijlmer. Tijdens de voorstelling wordt livemuziek ten gehore gebracht door muzikant en componist Orville Breeveld.

Het Ministerie van Volksgezondheid organiseert momenteel een serie meet-ups over mantelzorg in Nederland. Daarbij is het de bedoeling dat mantelzorg, en de enorme zorglast die het met zich mee kan brengen, beter bespreekbaar wordt. Deze meet-ups vinden plaats onder leiding van radiopresentator en ervaringsdeskundige Eric Corton. Samen met een mantelzorger vertelt hij hoe deze ontmoetingen eruit zien.

Journalist Gijs Groenteman maakte eerder al een podcast over Harry Bannink, de legendarische componist die liedjes schreef voor Annie M.G. Schmidt en vele anderen. Inmiddels is deze podcast vertaald naar het theater, waar het publiek kennismaakt met Banninks muzikale juweeltjes, ingeleid door Gijs Groenteman en uitgevoerd door zanger Frank Groothof en pianist Dick van der Stoep. In Tijd voor MAX laten ze horen hoe dat klinkt.

Huisarts Ted van Essen bespreekt weer een belangrijk onderwerp uit zijn vakgebied en in de keuken staat Meester Patissier Robčrt van Beckhoven.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Eric Corton, Frank Groothof, Gijs Groenteman en Mingus Dagelet te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Eric Corton in gesprek met mantelzorgers werd uitgezonden op dinsdag 3 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie