Uitzending
Radar - 21-9-2020

21-9-2020

Radar

771 x bekeken | 1 reacties
7
Op Prinsjesdag werd het bekendgemaakt: de overdrachtsbelasting wordt vanaf 1 januari 2021 afgeschaft voor starters. Dat is goed nieuws, maar roept ook meteen vragen op. Want wat als je nu een huis aan het kopen bent en de overdracht is 1 november aanstaande? We deden een oproep en kregen honderden mails binnen met vragen. We zetten de belangrijkste vragen op een rij.

De 22-jarige Rowina koopt speciaal een opvouwbare scootmobiel om iedere dag naar haar werk te gaan. Deze scootmobiel voldoet qua gewicht en formaat aan de Europese eisen om mee te nemen in de bus, maar toch wordt ze iedere dag geweigerd. Ze voelt zich gediscrimineerd als mobiel-beperkte. Fons gaat met haar op pad en ondervindt zelf waar Rowina tegenaan loopt.

Uit het niets blokkeert je bank per direct je bankrekening: je wordt verdacht van fraude. Je wordt behandeld als crimineel terwijl je helemaal niets verkeerds hebt gedaan. Radar spreekt twee consumenten die de dupe zijn van strenge bankcontroles en die onterecht gezien worden als fraudeur.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 21 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee