Uitzending
Radar - 12-10-2020

12-10-2020

Radar

1208 x bekeken | 0 reacties
7
Kan je in de supermarkt een alcoholvrije witte wijn kopen, die het etiket 'wijnwaardig' heeft? Een smaaktest van vijf alcoholvrije wijnen uit de supermarkt door drie wijnkenners.

Mirjam woont al een jaar met haar 4-jarig zoontje in een hotel. Door omstandigheden kan ze geen huis krijgen en veel hulp krijgt ze niet, omdat ze net buiten alle regelingen valt. Al haar inkomsten gaan op aan hotelkosten en warme maaltijden voor haar zoontje. Haar fysiotherapeut trekt zich haar lot aan en roept de hulp van Radar in.

Een claim waar Radar al geruime tijd aandacht aan besteedt. Hoe lager je cholesterol, hoe beter, omdat je anders het risico op hart- en vaatziekte loopt. Er is echter geen hard wetenschappelijk bewijs voor. Vooral mensen die een erfelijke aandoening hebben, waardoor ze een extreem hoog cholesterol hebben, wordt vaak geadviseerd een leven lang medicijnen te slikken, waarvan sommige enorme bijwerkingen hebben. We spreken patiŽnten, onderzoekers en artsen.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 12 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie