Uitzending
Radar - 2-9-2019

2-9-2019

Radar

828 x bekeken | 0 reacties
6
De Haagse wijk Duindorp doet al jaren mee aan een duurzaamheidsproject met een zeewaterwarmtecentrale. Die onttrekt energie uit de warmtewisseling tussen warm en koud zeewater en pompt het naar de warmtepompen in de woningen. Er is alleen één probleem, de bewoners kampen al jarenlang met storingen aan hun pompen. Gevolg, koude huizen en koud douchen. Gaat woningcorporatie Vestia er na al die jaren voor zorgen dat de problemen worden opgelost?

'Nextdoor is de besloten buurtapp voor jou en je buren' staat groot op de website van buurtapp Nextdoor. Met deze app weet je wat er speelt in de buurt. De app wordt door verschillende gemeenten en ook de politie gepromoot. Maar zo besloten is de app niet, blijkt uit onderzoek van Radar. Als je een wijk inloopt en je GPS aan hebt staan krijg je zo toegang tot de app en zie je meteen welke buurtbewoners bijvoorbeeld op vakantie zijn. Zelfs vanachter je computer kun je toegang krijgen. Stichting Bits of Freedom die opkomt voor digitale burgerrechten vindt dat Nextdoor meteen actie moet ondernemen. Gaat Nextdoor dat ook doen?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 2 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie