Uitzending
Profiel - Eddy Christiani

Eddy Christiani

Profiel

22-4-2009

| 3053 x bekeken | 0 reacties
7
Eddy's successen
In de jaren vijftig werd hij door de lezers van het muziekblad Tuney Tunes driemaal uitgeroepen tot de populairste zanger van Nederland. In 1954 ontving hij de allereerste gouden plaat die uitgereikt werd. Met de opkomst van de rock en roll leek zijn tijd voorbij. Maar Eddy kwam terug. In 1963 werd hij uitgeroepen tot de populairste gitarist van Nederland. Hij maakte radioprogramma’s en speelde 20 jaar lang in diverse orkesten. Op zijn 87ste ging hij op afscheidstoernee langs bejaardenhuizen waar men zijn liedjes nog altijd luidkeels meezong. Eddy is inmiddels 90 en treedt niet meer op.

Legende tijdens zijn leven
Herman Pieter de Boer die al in 1969 een boek over hem schreef zegt in KRO Profiel: Eddy is een legende tijdens zijn leven. Over die legende komen verder aan het woord zangeres Annie de Reuver (zelf 92 jaar), musicus Tonny Eyk die 20 jaar met Eddy samenwerkte, Prof. Mr. Friso de Zeeuw, voorzitter van de jeugdafdeling van de fanclub en de gitaristen Jan Akkerman en Adriaan Vandenberg die beiden zijn onderscheiden met de Eddy Christiani Award.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Eddy Christiani is uitgezonden op woensdag 22 april door de KRO, de IKON en Human. Te gast waren Jan Akkerman, Tonny Eyk, Friso de Zeeuw, Herman Pieter de Boer en Annie de Reuver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie