Uitzending
Pauw - 20-5-2019

20-5-2019

Pauw

2182 x bekeken | 0 reacties
5
De Europese verkiezingen staan voor de deur. In de uitzending een debat tussen GroenLinks-leider Jesse Klaver en D66-leider Rob Jetten. Zijn er eigenlijk wel verschillen tussen deze twee partijen?

Ben je al omgebouwd? Wat zit er eigenlijk tussen je benen? Zulke opdringerige vragen krijgen transgenders elke dag. Op straat, bij het gemeenteloket en bij de dokter. Bart Peters (29), Jonah Lamers (32) en Chris Rijksen (27) vormen sinds 2014 filmmakers-collectief The Transketeers. De drie transgender-mannen geven zich letterlijk bloot op hun YouTube kanaal en maakten online trainingen voor baliemedewerkers en zorgverleners met do's en don'ts in omgang met transpersonen. In Nederland wonen ongeveer 660.000 personen die moeite hebben met het geslacht dat ze bij hun geboorte hebben gekregen. Het drietal wil met hun video's en trainingen zorgen dat ongepaste en opdringerige vragen deze mensen bespaard blijven.

Precies dertig jaar schrijft bestsellerauteur Michel van Egmond over voetbal. Inmiddels heeft de schrijver van boeken als Gijp, Kieft en Topshow in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is hij een van de bestverkopende schrijvers van het land. Morgen verschijnt er een bundel van zijn beste werk genaamd: 14 gemiste oproepen van Cruijff. Van Egmond vertelt de mooiste verhalen achter de schermen van de voetbalwereld. Hij schrijft over ontmoetingen met Willem van Hanegem en Johan Cruijff, maar ook over de legendarische Feyenoorder Mike Obiku en de fanclub van VVV-Venlo in Japan.

Dat Nederland na de spectaculaire winst van Duncan volgend jaar het songfestival mag organiseren is niet alleen een hele eer, maar ook het begin van een boel getrouwtrek. Vele steden kondigden na zaterdagavond vrijwel direct aan deze taak graag op zich te willen nemen, maar welke steden maken echt kans en welke plekken zijn geschikt? Aan tafel Frits Huffnagel, VVD-politicus en expert op het gebied van citymarketing, burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht en Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, beiden in de race om dit gewilde evenement te mogen hosten.

In deze uitzending van Pauw waren Ahmed Marcouch, Frits Huffnagel en Jesse Klaver te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 20 mei door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie