Uitzending
Pauw - 23-5-2019

23-5-2019

Pauw

3015 x bekeken | 0 reacties
6
Beau van Erven Dorens maakte met zeven veteranen een reis naar Noorwegen. Allen gingen op uitzending voor Defensie en liepen daar een post-traumatische stress stoornis op (PTSS) na het meemaken van heftige incidenten in onder andere Sebrenica, Afghanistan, Irak en Libanon. Lydia de Jager en Roger Patelski maakten deel uit van deze bijzondere trip. Bijgestaan door Beau en een professioneel coachingsteam proberen ze hun trauma's te overwinnen. Hun ervaringen werden vastgelegd in het tv-programma 'Beau en de Veteranen' en vanavond zijn ze te gast.

Mensen en dieren lijken nůg meer op elkaar dan we al denken. Sterker nog: volgens primatoloog Frans de Waal is er geen fundamenteel verschil tussen dierlijke en menselijke emoties. Hij schreef er het boek Mama's laatste omhelzing over en zit vanavond, samen met zijn leermeester Jan van Hooff, aan tafel.

Xander van der Wulp, politiek verslaggever van de NOS, en Bart Nijman, adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl over de toon van de campagnes voor de Europese verkiezingen. De officiŽle uitslag wordt pas zondagavond bekend gemaakt om de rest van Europa niet te beÔnvloeden, maar GeenStijl komt vanavond al naar buiten met de eerste exitpolls.

In deze uitzending van Pauw waren Beau van Erven Dorens, Frans de Waal en Jan van Hooff te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 23 mei door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie