Uitzending
Pauw - 17-12-2014

17-12-2014

Pauw

1393 x bekeken | 0 reacties
6
Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren
Aan de vooravond van Serious Request 2014 zijn de DJ's Domien Verschuuren, Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Eric Corton te gast bij Pauw. Dit jaar vraagt de popzender aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflictenslachtoffer worden van seksueel geweld. Corton maakte voor de actie reportagesin Colombia. Voor Ekdom is het de achtste keer in het Glazen Huis, Swijnenberg staat er voor de vijfde keer, terwijl het voor Verschuuren de eerste keer is.Hoe bereidt hij zich voor en wat gaan de mannen doen om een nieuw recordbedrag binnen te halen?

Jan Vos
Op de Grote Markt in de stad Groningen werd vanavond geprotesteerd tegen de gaswinning inde provincie Groningen. Het is een reactie op het gisteren genomen gasbesluit van minister Henk Kamp. Enkele honderden actievoerders droegen fakkels en wilden van de Grote Markt naar het provinciehuis lopen. Zij vinden dat minister Kamp de gaskraan niet ver genoeg dicht wil draaien. Pauw spreekt met Annemarie Heite, van wie het huis beschadigd is door aardbevingen als gevolg van de gaswinning en Derwin Schorren van de Groninger Bodembeweging. Te gast is ook PvdA-Kamerlid Jan Vos. Staat hij achter het besluit van de minister?

Wouke van Scherrenburg, Ed Nijpels en Ferry Mingelen
Wordt de crisis in Den Haag vanavond opgelost of gaat het kabinet een spannende kerst tegemoet? Pauw spreekt met Wouke van Scherrenburg, Ed Nijpels en Ferry Mingelen over de situatie die ontstaan is door drie deserterende Eerste Kamerleden van de PvdA. Wat is er nou precies achter de schermen gaande is en of de minister water bij de wijn gaat doen, om haar wet toch door de Eerste Kamer te krijgen, wordt mogelijk vanavond al duidelijk.

In deze uitzending van Pauw waren Coen Swijnenberg, Ed Nijpels, Eric Corton, Ferry Mingelen, Gerard Ekdom, Jan Vos en Wouke van Scherrenburg te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 17 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!