Uitzending
Pauw - 19-12-2014

19-12-2014

Pauw

2546 x bekeken | 0 reacties
7
Patrick Lodiers
Patrick Lodiers volgde een jaar lang mensen die van de ene dag op de andere dag multimiljonair werden dankzij de Postcodeloterij. Het verhaal speelt zich af in het dorp waarin hij opgroeide, het Zeeuwse Vrouwenpolder. Daar viel op 1 januari 2014 de hoofdprijs van 43 miljoen euro. Lodiers besloot de winnaars en de ‘verliezers’ een jaar lang met een camera te volgen. In de documentaire zijn ook zijn ouders te zien. Zij hadden geen loten en daar heeft zijn moeder nu spijt van. Zijn vader niet. Want hoe kun je nu spijt hebben van iets dat je nooit hebt gehad? Lodiers is te gast en neemt twaalf winnaars mee.

Wim Kieft
Het was het jaar van Wim Kieft. De oud-profvoetballer kwam uitgebreid in het nieuws toen naar buiten kwam dat hij jarenlang verslaafd was geweest aan cocaďne. Kieft liet zich in een kliniek opnemen om af te kicken, waarna hij de verslaving overwon. Deze zou zo erg geweest zijn dat de drugs voor een gedeelte zijn leven ging bepalen. 2014 was ook het jaar waarin zijn biografie uitkwam. Een boek vol zelfspot en trots, triest en soms grappig tegelijk maar ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens Het boek won de NS Publieksprijs. Pauw blikt met hem terug op een bewogen jaar.

Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk
Na een conflict met de PvdA-top stapten Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk half november uit de Tweede Kamer-fractie van de PvdA. De Turks/Nederlandse Kamerleden waren het niet eens met uitspraken van minister Lodewijk Asscher over de integratie van Turken in Nederland. Ook Joram van Klaveren, de gedoodverfde opvolger van Geert Wilders, verliet afgelopen jaar zijn partij. Na de ‘minder, minder’ uitspraken van Geert Wilders stapte hij op 21 maart uit de PVV. Pauw spreekt met het drietal over het afgelopen jaar en hoe het met hun nieuwe partijen gaat.

In deze uitzending van Pauw waren Patrick Lodiers en Wim Kieft te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 19 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!