Uitzending
Pauw - 16-12-2014

16-12-2014

Pauw

1624 x bekeken | 0 reacties
6
Ferry Mingelen en Rob Oudkerk
Crisis in de coalitie nu vanmiddag het wetsvoorstel voor een nieuwe zorgpolis verworpen is door de Eerste Kamer. Dat is een grote tegenvaller voor minister Edith Schippers. Met de wet zou de vrije artsenkeuze worden beperkt. Dat zou de schatkist 1 miljard euro moeten opleveren. Wat er nu achter de schermen in Den Haag gebeurt vertellen politiek-analist Ferry Mingelen en oud-Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk.

Natalie Righton en Naeeda Aurangzeb
Zeker 141 doden vielen vanmorgen bij een bomaanaanslag op een Pakistaanse school. Het is de grootste tereurdaad dit jaar, gepleegd door de Taliban. Een groep van zeker zes strijders, maar mogelijk meer, viel de school aan. Er zitten zo'n 500 kinderen tussen de 6 en 16 jaar op de school, onder wie veel kinderen van militairen. Het lijkt erop dat de terroristen vooral de oudere kinderen wilden doden. In Pauw voormalig Afghanistan-correspondent Natalie Righton en de in Pakistan geboren presentatrice Naeeda Aurangzeb.

Fatima Moreira de Melo en Frits Barend
Wie treden er in de voetsporen van Epke Zonderland, Marianne Vos en het koppel Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen? Vanavond worden de winnaars bekend gemaakt op het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala, dat plaatsvindt in de Amsterdamse RAI. Direct na de uitreiking praat Pauw na met oud-winnares van de prijs 'Beste sportteam 2006' Fatima Moreira de Melo en met sportkenner en hoofdredacteur van 'Helden', Frits Barend. Zij gaan ook in op de kritiek die er op het Sportgala is. Volgens schaatser Sven Kramer wordt de winnaar grotendeels bepaald door de gunfactor.

Bart Chabot
De 25e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt morgen van plaats. Onder meer Acteur Frank Lammers, presentatrice Sofie van den Enk, minister Lilianne Ploumen, zangeres Giovanca en staatssecretaris Fred Teeven behoren dit jaar tot de Nederlandse prominente deelnemers. Schrijver van het dictee én ervaringsdeskundige Bart Chabot gaf vorige week alvast een voorproefje in onze uitzending. Met hem spreken we vanavond over het dictee, maar ook over het woord ‘dagobertducktaks’, dat verkozen is tot het Woord van het jaar 2014. Wat kan je het beste doen ter voorbereiding van het Groot Dictee der Nederlandse Taal? Bart Chabot geeft je tips!

In deze uitzending van Pauw waren Bart Chabot, Fatima Moreira de Melo, Ferry Mingelen, Frits Barend en Rob Oudkerk te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 16 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee