Uitzending
Pauw - 10-12-2014

10-12-2014

Pauw

1566 x bekeken | 0 reacties
7
Bart Chabot
Bart Chabot komt met een muzikale theatervoorstelling over het leven van Herman Brood. Het theaterstuk over de rockster gaat volgend jaar in première. Vanavond onthuld hij welke acteur de rol van Herman Brood gaat spelen. Chabot schreef al eerder een vierdelige biografie over zijn vriend Brood, die in 2001 een einde aan zijn leven maakte. Vanavond zit Xandra Brood, de weduwe van de rocklegende, samen met Bart Chabot aan tafel over de voorstelling.

Laurentien van Oranje en Ruben Nicolai
Bijna 13% van de kinderen in Nederland loopt het risico om op latere leeftijd laaggeletterd te zijn. Opvallend is dat het percentage laaggeletterde volwassenen tussen 1995 en 2012 met 17% toenam. Daarom presenteren Laurentien van Oranje en Ruben Nicolai vandaag bij Pauw de 'Ambitie Agenda 2015-2025 van de Leescoalitie'. Daarin staat dat over tien jaar geen enkel kind de basisschool mag verlaten met een leesachterstand en dat alle volwassenen geletterd moeten zijn of bezig zijn dat te worden.

Frits Huffnagel, Ruben Oppenheimer en Ferry Mingelen
Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht, dat heeft hij woensdagmiddag bekend gemaakt. De burgemeester raakte opnieuw in opspraak nadat de 20-jarige Robbie Hasselt WhatsApp-gesprekken met hem openbaarde. In een verklaring stelt Hoes dat hij met zijn raadsman 'zorgvuldige juridische stappen voorbereidt' tegen hen die ervoor verantwoordelijk zijn dat zijn privéleven op straat kwam te liggen. Pauw bespreekt de gebeurtenissen met VVD-prominent Frits Huffnagel, de Maastrichtse cartoonist Ruben Oppenheimer en politiek commentator Ferry Mingelen.

In deze uitzending van Pauw waren Xandra Brood, Bart Chabot, Frits Huffnagel, Ferry Mingelen en Ruben Nicolai te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 10 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!