Uitzending
Pauw - 10-5-2019

10-5-2019

Pauw

2378 x bekeken | 0 reacties
5
Donorkinderen stappen naar de rechter. Ruim 50 kinderen die zijn verwekt met donorzaad uit de omstreden kliniek van vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat stapten vandaag naar de rechter. Ze eisen een schadevergoeding omdat Karbaat hun donorvaders niet of onvoldoende heeft onderzocht op erfelijke afwijkingen. Donorkinderen lijden nu aan genetische ziekten. Nathalie de Jong, Esther Heij en Joyce Curiere vertellen over hun ervaringen met de fertiliteitsarts.

Zaterdag begint de Ronde van ItaliŽ. Het parcours zou op het lijf van Tom Dumoulin geschreven zijn, die twee jaar terug de wielerronde won. Popmuzikant en wielerfanaat Johannes Sigmond, alias Blaudzun, ging twee ritten verkennen. Ritten waar Dumoulin het verschil kan gaan maken. De proloog in Bologna en de koninginnenrit over de Passo di Gavia en de Mortirolo. De Alpenpassen waren nog maar net opengesteld, maar de wegen waren bepaald nog niet schoongeveegd. Wordt het twee vingers in de neus voor Dumoulin of is het hard werken? Blaudzun over de kansen en de 'kutbochten'.

In onze wekelijkse tv-rubriek neemt AD-columnist Nynke de Jong haar favoriete tv-fragmenten van de week mee. Ze vertelt over de verplichting naar Opsporing Verzocht te kijken, haar fascinatie voor oudervlogs (Nynke maakt zelf de opvoedpodcast 'Ik ken iemand die') en Saturday Night Live. En Nynke is een sportliefhebber, dus ze praat ook over Ajax en de Giro.

Volt noemt zichzelf de eerste echt Europese partij. Tijdens de komende Europese verkiezingen doen ze namelijk niet alleen mee in Nederland, maar zijn ze in nog zeven andere landen verkiesbaar met precies hetzelfde partijprogramma. Wie ze zijn: vooral jongeren. Wat ze willen: niet minder, maar juist meer macht naar Europa. Aan tafel lijsttrekker Reinier van Lanschot en de jongst verkiesbare kandidaat van heel Europa, Bibi Wielinga (17).

In deze uitzending van Pauw was Nynke de Jong te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 10 mei door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie