Uitzending
Pauw - 7-5-2019

7-5-2019

Pauw

2863 x bekeken | 0 reacties
4
Bij de familie Scholten van Aschat zit de liefde voor film in de genen. Acteur Gijs Scholten van Aschat is voor het eerst te zien in een speelfilm samen met zijn zoon, acteur Reinout Scholten van Aschat. De film 'Nocturne' is een waar familieproject, want jongste zoon Jeroen is verantwoordelijk voor het scenario. De drie heren schuiven aan om te vertellen over hun samenwerking.

Telstar heeft per direct het contract ontbonden van voetballer Jordie van der Laan. De spits moest vorige week dinsdag eigenlijk trainen, maar meldde zich ziek om vervolgens naar Londen te reizen voor de wedstrijd Tottenham Hotspur-Ajax. Als groot Ajax-fan wilde hij de wedstrijd niet missen. Het smoesje kwam hem duur te staan. De club uit de Keuken Kampioen Divisie kon de actie niet waarderen en zette Jordie op non-actief.

Ajax maakt kans om voor het eerst sinds 1996 de finale van de Champions League te behalen. Voetbalminnend Nederland maakt zich op voor de tweede halve finale tegen Tottenham Hotspur, morgenavond in de Johan Cruijff Arena. Presentator Kees Jansma vertelt hoe de spelers zich klaarmaken voor de wedstrijd.

Hij komt rechtstreeks uit Berlijn, onze minister van FinanciŽn, Wopke Hoekstra. Daar heeft hij tijdens de prestigieuze Humboldt-lezing een pleidooi gehouden voor een stevige Europese samenwerking op het gebied van veiligheid en migratie. Welke maatregelen moeten we volgens de minister van FinanciŽn nemen om in welvaart en vrijheid te blijven leven?

Een delegatie van de gele hesjes was vandaag bij Premier Mark Rutte op bezoek in het torentje. Actievoerder Desirťe van Deurse trok de premier begin maart aan zijn mouw, toen de gele hesjes hem tegenkwamen tijdens zijn verkiezingscampagne in Roermond. Wat willen ze precies van de premier, en is het gesprek wat hen betreft geslaagd? Desirťe van Deurse vertelt erover.

In deze uitzending van Pauw waren Gijs Scholten van Aschat, Kees Jansma en Reinout Scholten van Aschat te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 7 mei door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie