Uitzending
Pauw & Witteman - 8-11-2010

8-11-2010

Pauw & Witteman

2725 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Joep van den Nieuwenhuyzen, Jean Mentens, Bart Veldkamp en Micky Nijboer.

Joep van den Nieuwenhuyzen
Oud-topman Joep van den Nieuwenhuyzen van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) gaat vanavond voor het eerst in op de fraudezaak die tegen hem loopt. Hij wordt verdacht van faillissementsfraude en omkoping van de directeur van het Rotterdams havenbedrijf. Begin volgend jaar zal het proces van start gaan. De zaak kwam in 2004 aan het licht, toen bleek dat het Rotterdamse havenbedrijf ten onrechte garanties van 180 miljoen aan RDM had verstrekt.

Bart Veldkamp
Afgelopen weekeinde werden in het Thialf stadion in Heereveen de Nederlandse afstandskampioenschappen schaatsen gehouden. Voor de TVM-schaatsploeg was het een succesvol NK, met twee keer goud voor Simon Kuipers (1000 en 1500 meter) en twee keer goud voor Ireen Wst (1500 en 3000 meter). Teleurstelling was er ook voor de ploeg. Jorien Voorhuis reed de snelste tijd op de 5 kilometer, maar werd gediskwalificeerd nadat ze meerdere malen op de rechte stukken met haar schaats over de lijn kwam. Tot voor kort was dit toegestaan, maar de internationale schaatsunie ISU stelde een nieuwe regel in, die verbiedt dat schaatsers op de rechte stukken over de middenlijn komen. Assistent-coach van de TVM-ploeg Bart Veldkamp gaat in op het NK en de omstreden nieuwe regel van de ISU.

Jean Mentens
Journalist Jean Mentens schreef het boek 7.0 Hoe ik Hati overleefde over de aardbeving die Hati op 12 januari 2010 trof. Mentens zat op dat moment in Hati voor een landbouwproject van de Verenigde Naties (VN). In het boek beschrijft Mentens hoe hij de aardbeving heeft overleefd en gaat in op zijn terugkeer naar Hati.

Micky Nijboer
De afscheidsdienst van schrijver Harry Mulisch eindigde afgelopen zaterdag met beelden van de reddingsactie voor de gestrande paarden in het Friese Marrum. Zijn dochter Anna Mulisch zei in haar toespraak dat haar vader onder de indruk was van de ruiters die de paarden gered hebben in 2006. Micky Nijboer is vanavond te gast en gaat in op hoe zij de reddingsactie destijds heeft ervaren.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 8 november door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Veldkamp en Joep van den Nieuwenhuyzen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie