Uitzending
Pauw & Witteman - 11-11-2010

11-11-2010

Pauw & Witteman

1455 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Joanie de Rijke, Sylvia Tóth, Freek de Jonge en Hamid el Yaakoubi.

Sylvia Tóth
Vandaag ontvangt zakenvrouw Sylvia Tóth van de Catharijne Stichting de Elisabeth von Freyburgpenning voor haar inzet ter bevordering van medisch wetenschappelijk onderzoek. Tóth richtte in 2000 het Sylvia Tóth Centrum op voor kinderen met een complexe neurologische aandoening. Het centrum is gehuisvest in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en opereert vanuit een nieuw zorgconcept met een multi-disciplinaire aanpak.

Freek de Jonge
Cabaretier Freek de Jonge komt in actie tegen de in zijn ogen culturele kaalslag. Vanavond gaat hij in op de actie Nederland schreeuwt om cultuur, een landelijke actiedag op 20 november door heel het land.

Joanie de Rijke
Journalist Joanie de Rijke is in 2008 door de Taliban in Afghanistan ontvoerd. In juli dat jaar waren er tien Franse soldaten in een hinderlaag gedood in de regio Saroubi, op 50 kilometer van de hoofdstad Kabul. Samen met een lokale tolk was zij op weg naar Saroubi. Ze had afspraken gemaakt voor een interview met de Talibanstrijders die de Fransen beschoten hadden. In plaats daarvan hebben de Talibanstrijders haar gevangen genomen. Vanavond vertelt Joanie de Rijke over de ontdekkingen die zij heeft gedaan toen zij terugkeerde naar Afghanistan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 11 november door de VARA en NTR. Te gast waren Freek de Jonge, Sylvia Toth en Joanie de Rijke. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie