Uitzending
Pauw & Witteman - 10-11-2010

10-11-2010

Pauw & Witteman

1425 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Ton Elias, Jörgen Raymann, Michel Rog, Humphrey Ludwig en Jerry Winkler.

Ton Elias en Michel Rog
Slecht functionerende leraren moeten uiteindelijk worden ontslagen. Daar pleit VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias voor tijdens het debat over de onderwijsbegroting van vandaag in de Tweede Kamer. Leraren zouden volgens Elias vaker moeten worden aangesproken op hun functioneren en waar nodig bijscholing krijgen. Wanneer dan blijkt dat een leraar nog steeds niet goed presteert, moet ontslag mogelijk worden, zo vindt het VVD-Kamerlid. Michel Rog is voorzitter van de vakbond CNV en vraagt zich af waar Ton Elias dat percentage van 10 procent vandaan haalt. Daarbij hebben schoolbesturen al allerlei middelen binnen hun CAO om in te grijpen als onderwijzers slecht presteren.
Een debat tussen Ton Elias en Michel Rog.

Humphrey Ludwig
Wanneer word je een moordenaar? Hoe kan het zo ver komen? In het waargebeurde verhaal Veroordeeld schrijft de ex-tbs-er over de psyche van een moordenaar.
Ludwig (pseudoniem) kreeg jarenlang tbs met dwangverpleging nadat hij zijn vrouw Anita vermoordde. De twee hadden een gewelddadig huwelijk, gebaseerd op seks en geweld. Toen Ludwig ontdekte dat zijn vrouw hem bedroog, stak hij haar dood met haar lievelingswapen. In 2001 schreef hij het boek Onder dwang waarin hij forse kritiek heeft op de dagelijkse gang van zaken binnen de Van Mesdagkliniek. Hij schreef ook het dagboek Mijn vader in zwart-wit, over zijn vader die tijdens WO II als dwangarbeider in Japanse krijgsgevangenschap heeft gewerkt.

Jörgen Raymann
Als kind was cabaretier en presentator Jörgen Raymann naar eigen zeggen een angsthaas. Hij kreeg de bijnaam 'Fredeman' (bangerik) vanwege zijn vele angsten. Zo was hij bang voor het donker, bang voor spoken, bang om met meisjes te praten in zijn puberteit en bang voor buurjongen Brian die op karate zat. In zijn nieuwe voorstelling Frede neemt Raymann samen met zijn alter ego's plaats op de bank en is het publiek zijn psychiater. Aanstaande zaterdag vindt de officiële première van Frede plaats in Almere. Daarnaast startte Raymann ook met het nieuwe televisieprogramma zo: RAYMANN. Het is deels een voortzetting van het succesvolle Raymann is laat, met vertrouwde gezichten als Tante Es en Quintis, maar ook met nieuwe items.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 10 november door de VARA en NTR. Te gast waren Ton Elias en Jörgen Raymann. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee