Uitzending
Pauw & Witteman - 5-11-2010

5-11-2010

Pauw & Witteman

3221 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Herman Pleij, Humberto Tan, Salomon Kroonenberg, Jerry Winkler en Dennis Dresden.

Salomon Kroonenberg
Sinds 25 oktober is de vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java weer actief. Sindsdien zijn er twaalf zware erupties geweest. De vulkaan spuwt hete aswolken zes kilometer de lucht in en deze verspreiden zich in de wijde omgeving van de vulkaan. Dorpen in een straal van 15 kilometer zijn geëvacueerd.

Jerry Winkler
De dakloze Jerry Winkler blijkt na een DNA-test de zoon te zijn van de in 1992 overleden steenrijke ondernemer Alfred Winkler. De ondernemer wist niet van het bestaan van zijn zoon af. Na het overlijden van de ondernemer is zijn erfenis naar een stichting gegaan dat beheerd wordt door Vink & Partners. Dennis Dresden van Vink & Partners is de fiscalist van Jerry Winkler.

Humberto Tan
TV-presentator Humberto Tan schreef samen met journaliste Nicole de Haan het boek Rondom Tan. Humberto Tan interviewt in het boek tien mannen die hem in zijn leven hebben geïnspireerd, waaronder John de Mol, Ruud Gullit, Kees Jansma en Edgar Davids. Het zijn mensen die invloed hebben gehad op zijn loopbaan, die een voorbeeldfunctie hebben, die doorzettingsvermogen hebben en een uniek talent hebben.

Herman Pleij
Morgen is de herdenkingsdienst van de overleden schrijver Harry Mulisch. Televisie en radio besteden uitgebreid aandacht aan de dienst. Cultuurhistoricus Herman Pleij gaat in op de herdenkingsdienst van morgen en op het fenomeen nationale rouw. Volgens Pleij hebben we sinds de ontzuiling de behoefte aan nieuwe rituelen. Samen massaal rouwen is één van die rituelen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 5 november door de VARA en NTR. Te gast waren Humberto Tan, Herman Pleij en Salomon Kroonenberg. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee