Uitzending
Pauw & Witteman - 15-11-2010

15-11-2010

Pauw & Witteman

1539 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Herman Wijffels, Sonja Barend, Geert Tomlow en Gili.

Herman Wijffels
Voormalig bankier en CDA-coryfee Herman Wijffels is door Trouw uitgeroepen tot meest invloedrijke duurzame Nederlander van 2010. Bij de eerste uitgave van de hitlist Duurzaam 100 in 2009, stond de hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering nog op de derde plaats. Deze heeft hij verruild met Pieter Winsemius, die zijn eerste positie heeft moeten opgeven. Vanavond zal hij reageren op zijn winnaarschap en ingaan op het gebrek aan aandacht voor duurzaamheid door de nieuwe regering.

Geert Tomlow
Geert Tomlow stond in 2006 op de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen en behoorde tot het "klasje van Geert Wilders". Vanavond legt hij uit hoe potentiële PVV’ers worden klaargestoomd voor het echte werk.

Sonja Barend
De Birmese oppositieleidster Aung San Suu Kyi is afgelopen zaterdag na jarenlang huisarrest vrijgelaten. Suu Kyi won in 1990 met haar partij Nationale Liga voor Democratie de verkiezingen, maar de militaire machthebbers hebben nooit toegestaan dat ze aan de macht kwam. Sindsdien bracht ze vijftien jaar door in huisarrest. Duizenden aanhangers waren op de vrijlating van Suu Kyi afgekomen. De oppositieleidster en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede kon voor het eerst in zeven jaar weer een toespraak houden.
In 2002 ontmoette televisiemaakster Sonja Barend Suu Kyi op haar kantoor in Rangoon. De tapes van dit gesprek moest ze het land uit smokkelen. Over deze bijzondere ontmoeting en de recent verkregen vrijheid van Suu Kyi, zal zij vanavond komen vertellen.

Gili
Volgens de Vlaamse comedian-mentalist Gili (Lieven Gheysen) is iedereen paranormaal, omdat paranormaliteit is aan te leren. Na succesvolle shows in Vlaanderen en Frankrijk, start hij nu met zijn eerste theatertour in Nederland. Gili is zijn hele leven al illusionist, maar begon zijn carrière als klassiek goochelaar. Ongeveer zeven jaar geleden heeft hij zich gespecialiseerd in het mentaliseren. Naar eigen zeggen voert Gili een kruistocht tegen alle oplichters van deze wereld, die beweren van gene zijde informatie te krijgen en mensen op die manier een oor aannaaien. Hij noemt de Chars, Derk Ogilvies en Uri Gellers van deze wereld bedriegers: "ik ben één van de weinigen die er voor uitkomt dat wat ik doe niet echt is, maar puur een techniek die iedereen kan leren om gedachtes te lezen en mensen op het verkeerde been te zetten".

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Sonja Barend en Herman Wijffels te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 15 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee