Uitzending
Pauw & Witteman - 1-3-2012

1-3-2012

Pauw & Witteman

1293 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Lutz Jacobi, Jolande Sap, Sjuul Paradijs en Jeroen van Merwijk.

Lutz Jacobi
Op de valreep heeft ook Tweede Kamerlid Lutz Jacobi zich kandidaat gesteld voor het politiek leiderschap van de Partij van de Arbeid. Behalve Jacobi hebben ook Ronald Plasterk, Martijn van Dam, Diederik Samsom en Nebahat Albayrak aangegeven de nieuwe leider van de partij te willen worden. Lutz Jacobi zit sinds 2006 in de Tweede Kamer voor de PvdA. Zij stelt dat de partij een brede maatschappelijke oriëntatie nodig heeft om een volkspartij te blijven. Daarnaast vindt zij het van het grootste belang dat de PvdA-fractie zich overal blijft laten zien.

Jolande Sap
Fractievoorzitter van GroenLinks, Jolande Sap, bespreekt vanavond groene bezuinigingen en hervormingen die volgens haar partij een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn voor andere bezuinigingen. Er is geen tijd meer voor taboes, volgens Sap: "Er is geen ontkomen meer aan, kabinet: hervorm nu!"

Sjuul Paradijs en Jeroen van Merwijk
Cabaretier Jeroen van Merwijk schreef ongevraagd linkse columns voor de De Telegraaf, die echter niet door de rechtse krant geplaatst werden. Van Merwijk stuurde 33 columns naar de hoofdredacteur van De Telegraaf, Sjuul Paradijs, maar kreeg slechts één reactie terug. Hierin schreef Paradijs dat de columns vermakelijk zijn maar plaatste ze alsnog niet in zijn krant. Daarna besloot Van Merwijk zijn columns te bundelen tot het boek Bestemming Paradijs, inclusief de reactie van Paradijs. De aanleiding voor het schrijven naar De Telegraaf was volgens Van Merwijk dat de linkse kranten wel ruimte hebben voor rechtse columnisten, maar dit andersom niet het geval is. Van Merwijk en Paradijs bespreken vanavond Bestemming Paradijs en de rol van linkse columns in de rechtse media en visa versa.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 1 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Jeroen van Merwijk, Jolande Sap, Lutz Jacobi en Sjuul Paradijs. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie