Uitzending
Pauw & Witteman - 9-9-2010

9-9-2010

Pauw & Witteman

1758 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Kirsten Verdel, Peter Paul de Vries, Joost Eerdmans, Hjalmar van Marle en Nel Huyzers.

Joost Eerdmans en Hjalmar van Marle
Tbs-klinieken willen patiŽnten eerder met verlof sturen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke notitie van twaalf tbs-instellingen. In het huidige beleid mogen tbs-ers pas na enkele jaren met verlof. Dit moet veranderen, zo vindt onder meer Hjalmar van Marle, hoogleraar forensische psychiatrie. Uit onderzoek van Van Marle en uit onderzoek van documentatiecentrum van het ministerie van justitie blijkt dat tbs effectiever is wanneer patiŽnten sneller met verlof mogen. Joost Eerdmans van Het Burgercomitť tegen Onrecht is hierop tegen. Hij wil juist dat de regering de tbs-regels strakker aantrekt.
Een debat tussen Joost Eerdmans en Hjalmar van Marle.

Kirsten Verdel en Peter Paul de Vries
Kirsten Verdel is vanavond te gast naar aanleiding van haar net verschenen boek. Vlak voordat de DSB bank ten onder ging raakte zij betrokken bij de bank. Haar ervaringen heeft zij opgeschreven in Project Homerus. Het miljardenspel met DSB. Kirsten Verdel vetrok in 2008 naar de Verenigde Staten om als vrijwilligster te werken in het campagneteam van Barack Obama voor de Presidentsverkiezingen. Voor Vrij Nederland en Het Financieel dagblad schreef zij over haar ervaringen. Later heeft zij in 2009 ook een boek geschreven over haar ervaring als stafmedewerker van Barack Obama tijdens de verkiezingen.

Nel Huyzers
Deze week is het de Week van de Alfabetisering, waarin aandacht gevraagd wordt voor de 1,5 miljoen Nederlanders die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Er worden diverse landelijke acties gehouden die in het teken van laaggeletterdheid staan. Zo drukten vijf landelijke dagbladen begin deze week ťťn van hun pagina's ook af in vereenvoudigd Nederlands. Ondanks het grote aantal Nederlanders dat moeite heeft met lezen en schrijven rust er nog altijd een taboe op. Het is een probleem dat alle lagen van de bevolking treft.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 9 september door de VARA en NTR. Te gast waren Joost Eerdmans, Peter Paul de Vries, Hjalmar van Marle, Kirsten Verdel en Margreet de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee