Uitzending
Pauw & Witteman - 29-10-2010

29-10-2010

Pauw & Witteman

1546 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Martin Bosma, Wim Helsen, Funda Mjde en Dirk Draulans.

Martin Bosma
PVV-Kamerlid Martin Bosma schuift vanavond aan tafel en bespreekt de samenstelling van het nieuwe kabinet. Tijdens het debat over de regeringsverklaring kreeg het nieuwe kabinet vaak de kritiek dat de PVV als gedoogpartner teveel invloed heeft. Wat vindt Bosma daarvan?

Wim Helsen
De Belgische cabaretier Wim Helsen zat voor het radioprogramma De Avonden van de VPRO een week opgesloten in een boothuis op het Lauwersmeer. Vanavond komt hij van het boothuis af en vertelt aan tafel hoe hij dat heeft beleefd.

Funda Mjde
De Turkse regering is boos op premier Rutte vanwege zijn uitlatingen in het debat over de regeringsverklaring. Daarin zei Mark Rutte in de discussie over de dubbele nationaliteit dat de benoeming van een staatssecretaris met een Turks paspoort meer discussie zou vergen dan een staatssecretaris met een Zweeds paspoort. Aanleiding van deze discussie was de benoeming van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten, die naast een Nederlands paspoort ook een Zweeds paspoort heeft.

Dirk Draulans
De Biodiversiteit op onze planeet gaat achteruit. De Verenigde Naties (VN) heeft dit jaar uitgeroepen tot: 2010 International Year Of Biodiversity. Bioloog Dirk Draulans vertelt vanavond over de effecten hiervan en wat wij zelf kunnen doen om dit tegen te gaan. Voor de Belgische zender Canvas maakte hij de tweedelige documentaire Biodiversiteit in Belgi.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 29 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Wim Helsen, Funda Mujde, Martin Bosma en Dirk Draulans. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee