Uitzending
Pauw & Witteman - 5-2-2010

5-2-2010

Pauw & Witteman

1514 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Pieter van der Velden, Dick Jol, Marja van Bijsterveldt, Ahmed Marcouch

Terugroepactie van Toyota
Algemeen Directeur Toyota Nederland Pieter van der Velden over de terugroepactie die volgende week van start gaat. Er zouden misschien problemen zijn met de remmen en gaspedalen. Het zou kunnen dat bij Toyota's met een elektronische gaspedaal het mechanische deel niet goed werkt en om het zekere voor het onzekere te nemen, is er besloten om een terugroepactie te starten.

Te veel lesuitval op MBO-scholen
Woensdag 10 februari wordt er in Den Haag gestaakt door MBO-studenten. Volgens de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is de maat vol. Op veel MBO scholen bestaat erg veel lesuitval en zijn er te weinig vervangende docenten. Hierdoor lopen studenten, buiten hun eigen schuld, studievertraging op.

Ahmed Marcouch is stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-West. Hij heeft veel problemen gesignaleerd op ROC's in Amsterdam en steunt de actie van JOB. Volgens Marcouch wordt er tegenwoordig in het MBO te veel aan de leerlingen overgelaten. Er wordt veel te weinig structuur geboden.

Volgens Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs, heeft Ahmed Marcouch op een aantal zaken wel een punt, maar wordt er ook veel goeds gedaan. Klachten worden volgens van Bijsterveldt altijd zo snel mogelijk door de inspectie behandeld. Ze waarschuwt dat er niet gedaan moet worden alsof alle ROC's slecht zijn. Er zijn een aantal slechte scholen, waar aan gewerkt moet worden, maar het geldt niet voor de hele MBO sector.

Dick Jol over straffen supporters
Supporters die zich misdragen hebben bij wijze van straf kankerpatiŽnten laten interviewen. Helpt dat volgens oud-scheidrechter Dick Jol?

AZ nam het initiatief tot voor de straf nadat zestien supporters de Ajacied De Zeeuw uitschold met woorden waar 'kanker'in voor kwam. De supporters zelf zien deze

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 5 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Dick Jol, Ahmed Marcouch en Marja van Bijsterveldt. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!