Uitzending
Pauw & Witteman - 4-2-2010

4-2-2010

Pauw & Witteman

1047 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Jesse Jackson, Charles Groenhuijsen, Peter Paul de Vries en Frits Wester.

Commissie-De Wit hoort Bos en Wellink
Vandaag zijn Wouter Bos en Nout Wellink gehoord door commissie-De Wit, die onderzoek doet naar de oorzaken van de kreditcrisis. Was de commissie kritisch genoeg volgens Peter Paul de Vries?

Uit het verhoor met Wouter Bos bleek dat de minister van FinanciŽn vindt dat hij geen fouten heeft gemaakt bij de aanpak van de kredietcrisis. Wel zei hij de eindverantwoordelijke te zijn en daarom in politieke zin de enige is die ter verantwoording geroepen kan worden.

Verder zei Bos vertrouwen te hebben in DNB en Nout Wellink. Terecht? Economie-deskundige Peter Paul de Vries gaat in op de uitspraken van Bos en Wellink tijdens het verhoor.

De entree van Jesse Jackson
Jesse Jackson maakt zijn entree in de studio van Pauw & Witteman en ontvangt een staande ovatie van het publiek.

Jesse Jackson geeft MLK-lezing
In samenwerking met RK spiritueel centrum De Boskant, Grapevine Promotions en de Rainbow/Push Coalition is vanavond dominee en mensenrechtenactivist Jesse Jackson te gast. Jackson verzorgt vandaag de Martin Luther King-lezing in De Boskant in Den Haag. Hij is een van de belangrijkste woordvoerders in de Verenigde Staten op het gebied van minderheden en burgerrechten. Hij werkte samen met Martin Luther King en was aanwezig op het moment dat deze werd vermoord in 1964.

Hoe kijkt hij naar het presidentschap van Obama tot nu toe? Maakt hij de hoge verwachtingen waar?

Charles Groenhuijsen over Obama
Voormalig Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen is al jaren woonachtig in de Verenigde Staten. Hoe kijkt hij naar het eerste jaar van Barack Obama als president?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 4 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Frits Wester, Charles Groenhuijsen, Jesse Jackson, Peter Paul de Vries en Barack Obama. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!