Uitzending
Pauw & Witteman - 12-2-2010

12-2-2010

Pauw & Witteman

1351 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Annamarie Thomas, Jochem Uytdehage, Mark Rutte en Peter de Jong.

Hoe kijken oud-schaatsers naar de Winterspelen
Vannacht om 3.00 uur wordt in Vancouver het startschot gegeven van de Olympische Winterspelen. 36 Nederlandse olympiėrs, schaatsers, shorttrackers, bobsleeėrs en snowboarders, gaan de komende weken voor het hoogst haalbare in hun discipline. In 2006 kwamen de Nederlandse ploeg terug uit Turijn met negen medailles, waaronder drie gouden plakken. Oud-schaatsers Annamarie Thomas (drie Olympische Spelen) en Jochem Uytdehage (zilver en twee keer goud in 2002) blikken vooruit op de Winterspelen. Zij kennen de sfeer die hangt rond de Spelen, de topprestatie die geleverd moet worden. Hoe gaat bijvoorbeeld Sven Kramer om met de hooggespannen verwachtingen?

Rutte wil bezuinigen en economie moderniseren
Vandaag organiseerde de VVD 'De dag van de moderne economie'. In het Science Centre TU Delft kwamen VVD'ers, wetenschappers en bedrijven samen om te discussiėren over thema's als 'Nederland kennisland' en de veranderende arbeidsmarkt. Volgens VVD-leider Rutte is het de hoogste tijd om werk te maken van het moderniseren van de economie. Ook vindt hij dat het kabinet moet beginnen met bezuinigen om de staatsschuld niet verder op te laten lopen.

Frits Wester bespreekt de roerige politieke week
Politiek verslaggever Frits Wester bespreekt de roerige politieke week.

Peter de Jong speelt Don Quichot
Tachtig dansers, driehonderd speciaal ontworpen kostuums, een budget van twee miljoen euro en een voormalig komisch duo dat de karakterrollen vervult. Dat is, kort samengevat, de nieuwe voorstelling Don Quichot van het Nationale Ballet. Onder leiding van de Russische choreograaf Alexei Ratmansky voert het balletgezelschap Don Quichot voor het eerst op. Ratmansky wil het klassieke ballet nieuw leven inblazen. Dat geldt ook voor deze voorstelling die gebaseerd is op de bekende roman van Cervantes over de edelman die tegen denkbeeldige windmolens vecht.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 12 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Annamarie Thomas, Frits Wester, Mark Rutte en Peter de Jong. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie