Uitzending
Pauw & Witteman - 10-2-2010

10-2-2010

Pauw & Witteman

1283 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Hedy d'Ancona, Kees Pijnappels, Kees-Jan van der Klooster en Meral Polat.

d'Ancona wil legalisering stervenshulp ouderen
'Uit vrije wil' is een initiatief van onder anderen Hedy d'Ancona, Frits Bolkestein en Paul van Vliet. Hun doelstelling: "De legalisatie van stervenshulp aan ouderen die hun leven voltooid achten. Op hun uitdrukkelijk verzoek en onder voorwaarden van zorgvuldigheid en toetsbaarheid." D'Ancona en haar initiatiefgroep willen dat stervenshulp wordt gelegaliseerd. 'Uit vrije wil' is daarom het burgerinitiatief 'Voltooid leven' begonnen om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Als minimaal 40.000 burgers het voorstel onderschrijven moet het in de Tweede Kamer worden behandeld.

'De Gelderlander' publiceert toch niet
Vorige week vrijdag bedreigde een 18-jarige jongen een journalist van dagblad De Gelderlander met de dood. De krant had familie ge´nterviewd van de jongen die ervan wordt verdacht in Nijmegen met een kompaan op een gestolen scooter een man te hebben doodgereden. De jongen die de bedreiging uitte, is de jongere broer van deze verdachte. Hij heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Zijn moeder en zus die het interview hadden gegeven aan De Gelderlander hebben hun medewerking aan het stuk ingetrokken. Hoofredacteur Kees Pijnappels vindt dat hij in hun belang het artikel niet kan plaatsen. Vanavond vertelt Pijnappels over zijn afwegingen om niet te publiceren.

'Sjeesjan' naar Paralympics in Vancouver
Kees-Jan van der Klooster is een adrenalinejunk. Hij deed fanatiek aan in-lineskaten, snowboarden en wakeboarden. Tot hij in 2001 bij een snowboardongeluk zijn rug brak. Na een lange revalidatie bleef hij onder zijn middel verlamd. Ondanks het ongeluk kon Van der Klooster de extreme sporten niet vaarwel zeggen. Op een speciale zitskie bedwingt Van der Klooster de pistes met sportief succes. Vorig jaar won 'Sjeesjan' een gouden medaille tijdens de Winter X Games in Aspen.

Meral Polat als Anne Frank geconfronteerd met Goebbels
Actrice Meral Polat speelt de rol van Anne Frank in het toneelstuk: Anne en Goebbels: een confrontatie. Uitgangspunt van het stuk zijn de dagboeken die Anne Frank en Joseph Goebbels, de nazi-minister van Propaganda, tijdens de Tweede Wereldoorlog bijhielden. Anne en Goebbels, levend in totaal verschillende werelden, spreken beiden hun verwachtingen uit. Anne doet dat als slachtoffer wachtend op betere tijden, terwijl Goebbels (Victor L÷w) in zijn dagboek verlangt naar de vernietiging van een 'anonieme' ander.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 10 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Hedy d'Ancona en Meral Polat. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee