Uitzending
Pauw & Witteman - 3-2-2010

3-2-2010

Pauw & Witteman

1235 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Jetta Klijnsma, Peter R. de Vries, Joop en Janine van den Ende.

Hoogste punt DeLaMar theater bereikt
Vandaag is het hoogste punt bereikt bij de bouw van het DeLaMar theater in Amsterdam. Joop en Janine van den Ende zijn de initiatiefnemers van het project. De acteurs van de twee openingsvoorstellingen werden naar dat hoogste punt gehesen om daar een vlag te plaatsen.

La Cage aux Folles wordt in november de openingsvoorstelling van de grote zaal in DeLaMar. Joop van den Ende maakte vandaag ook de programmering van de komende theaterseizoenen bekend. Daarin maakt hij plaats voor grote internationale producties, maar ook voor de kleinere producties.

Janine van den Ende stelde de kunstcollectie in het theater samen. Dat deed ze eerder al voor het Beatrix- en het Circustheater.

Peter R. de Vries volgt proces Wilders
Vanmiddag bepaalde de Amsterdamse rechtbank dat Geert Wilders slechts drie islamdeskundigen als getuige mag oproep in zijn strafzaak. Wilders was van plan om achttien getuigen op te roepen, om zo aan te tonen dat de islam intrinsiek kwaadaardig is. Daarnaast is de rechtbank van mening dat men wel degelijk bevoegd is om deze zaak te behandelen. Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz stelde dat de rechtbank hiertoe niet bevoegd zou zijn. Na afloop van de zitting toonde Wilders zich teleurgesteld. Volgens hem is de rechtbank 'niet ge´nteresseerd in de waarheid en in een eerlijk proces.'

Verslaggever en Wilders-criticus Peter R. de Vries woonde de zitting vandaag bij. Hoe kijkt hij aan tegen de uitspraken van de rechtbank?

Staatssecretaris over armoedebestrijding
Morgen is de openingsconferentie van 'het Europees jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting'. Staatssecretaris Jetta Klijnsma pleit voor een gezamenlijke aanpak om armoede te bestrijden. Het gaat er dan volgens Klijnsma met name om dat wethouders en bestuurders van maatschappelijke organisaties van elkaars goede voorbeelden leren.

Om lokale initiatieven te stimuleren en meer landelijke en Europese bekendheid te geven, is er tijdens dit jaar ook een Stedenestafette. Versterking, vernieuwing en verbetering zijn het uiteindelijke doel. Het Europees Jaar duurt tot en met november.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 3 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Jetta Klijnsma, Joop van den Ende en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!