Uitzending
Pauw & Witteman - 29-1-2010

29-1-2010

Pauw & Witteman

1456 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Femke Halsema, Hans Bhm en Adjiedj Bakas en Ben Holthuis.

Femke Halsema
Vandaag werd de voormalige Britse permier Tony Blair verhoord door de Chilcotcommissie, die onderzoek doet naar de Britse betrokkenheid in de Irakoorlog. Blair bekende dat zijn beslissing om Amerika te steunen bij de oorlog in Irak, niet alleen gebaseerd was op objectieve feiten. Blair was, na de aanslagen in New York in Washington in 2001, bang voor een nieuwe aanslag. Daarom moesten landen als Iran, Libi, Noord-Korea en Irak gestopt worden.

Hans Bhm
Het Corus schaaktoernooi in Wijk aan Zee is 15 januari van start gegaan. Zondag is de finale. En van de kanshebbers voor de titel is de 19-jarige schaakmeester Magnus Carlsen. Schaakcommentator Hans Bhm is vanavond te gast en bespreekt het Corus toernooi en schaakfenomeen Carlsen.

Adjiedj Bakas
Minister Hirsch Ballin van Justitie maakte gisteren bekend dat hij polygame huwelijken aan wil gaan pakken. Polygamie is in Nederland verboden, maar polygame huwelijken die in het buitenland gesloten zijn, worden op dit moment in Nederland wel erkend. Dit wil het Hirsch Ballin zo veel mogelijk gaan beperken. Trendwatcher Adjiedj Bakas vindt Hirsch Ballin's plannen ouderwets, omdat polygamie juist een trend wordt in Nederland. Volgens Bakas hebben steeds meer Nederlanders meerdere liefdes tegelijk. Bakas presenteert vandaag zijn nieuwste trendboek De toekomst van de liefde, waarin hij tien megatrends op het gebied van liefde beschrijft. Polygamie is daar n van.

Ben Holthuis
Het boek 'Sterven Zonder Naam' van Ben Holthuis gaat over de laatste dagen van de overleden Zangeres Zonder Naam.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 29 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Adjiedj Bakas, Ben Holthuis, Femke Halsema en Hans Bhm. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee