Uitzending
Pauw & Witteman - 10-4-2012

10-4-2012

Pauw & Witteman

1049 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Filip Dewinter, Eelco Bosch van Rosenthal, Wouter Zwart en Leonard Ornstein.

Filip Dewinter
In navolging van het meldpunt voor klachten over Midden- en Oost-Europeanen van de PVV heeft het Vlaams Belang een online meldpunt geopend voor illegaliteit in BelgiŽ. De partij probeert hiermee de politiek onder druk te zetten om met een harder beleid te komen. Volgens partijleider Filip Dewinter heeft de burger in BelgiŽ terecht het idee dat illegalen worden gedoogd. Het Vlaams Belang zegt op de website www.meldpuntillegaliteit.be informatie te willen vergaren over 'misbruik van sociale zekerheid, illegale arbeid, misdaad' en andere kwesties.

Eelco Bosch van Rosenthal en Wouter Zwart
Wouter Zwart volgt Eelco Bosch van Rosenthal op als correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten. Zwart is momenteel correspondent in China en de landen eromheen. Volgens de NOS past de wisseling in het beleid van de omroep om correspondenten in vaste dienst om de vijf jaar van standplaats te laten veranderen. Bosch van Rosenthal vertrekt als de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar voorbij zijn.

Leonard Ornstein
Op 6 mei is het tien jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn om het leven werd gebracht. Hoe zijn politieke carriŤre zich ontwikkelde in de jaren voor zijn dood is voor iedereen bekend. Maar hoe was zijn leven voordat hij zich in de nationale politiek begaf? De Jonge Fortuyn is het eerste deel van de biografie over Fortuyn waarmee Ornstein in 2014 hoopt te promoveren. De journalist is vanavond te gast om dit deel van zijn biografie en het leven van Fortuyn te bespreken.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Filip Dewinter en Leonard Ornstein te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 10 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!