Uitzending
Pauw & Witteman - 5-4-2012

5-4-2012

Pauw & Witteman

1170 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Jetske van den Elsen en Theo Hofstee.

Henk Kamp en Lodewijk Asscher
De gemeente Amsterdam mag illegale mbo-studenten geen stage laten lopen. Dat zei minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) vandaag na afloop van de ministerraad. Het is volgens de minister wettelijk niet toegestaan een tewerkstellingsvergunning af te geven voor stage van scholieren die illegaal in Nederland verblijven. Premier Rutte liet weten achter Kamp te staan. Het voorstel van GroenLinks om illegale leerlingen stage te laten lopen bij de gemeente is woensdag door de Amsterdamse gemeenteraad aangenomen. Lodewijk Asscher, wethouder van FinanciŽn, Economische Zaken, Onderwijs, Inburgering en Jeugd, steunt het plan. Minister Kamp had voor de raad nog gewaarschuwd dat dit wettelijk niet is toegestaan. Hij liet vandaag weten verbaasd te zijn dat de verantwoordelijke wethouder Asscher deze waarschuwing heeft genegeerd. Vanavond een debat tussen Henk Kamp en Lodewijk Asscher over het verbod op stages voor illegale mbo-studenten.

Jetske van den Elsen
Behalve door de Reclame Code Commissie is presentatrice Jetske van den Elsen ook door het College van Beroep in het gelijkgesteld naar aanleiding van haar klacht over een reclamevorm van cosmeticamerk Vichy. De presentatrice diende de klacht bij de Reclame Code Commissie in voor haar nieuwe programma Van den Elsen Wacht op Antwoord. In de eerste aflevering van dit programma onderzocht ze de werking van anti-rimpelcrŤmes naar aanleiding van de claims die zij in reclames uiten. Jetske van den Elsen bespreekt haar klacht tegen Vichy en misleidende reclames vanavond in Pauw & Witteman.

Theo Hofstee
Het Openbaar Ministerie eiste vandaag twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Robert M. Het OM heeft de maximale straf geŽist. Uit een vandaag geopenbaard onderzoek van justitie is gebleken dat Robert M. tegen betaling kinderen heeft laten misbruiken. Dit liet hij door kennissen in de Filipijnen uitvoeren. Op 45 kinderpornofilms die gevonden zijn op M. zijn computer is te zien hoe kinderen van 3 tot 6 jaar worden misbruikt. Volgens justitie misbruikte Robert M. in Nederland vooral kinderen van 0 tot 2 jaar, omdat die niet konden praten. Via de regeling met de Filipijnen zou hij zich ook hebben kunnen verlustigen aan oudere kinderen. Theo Hofstee is de hoofdofficier van justitie en bespreekt vanavond de strafeis van het OM tegen beide mannen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 5 april door de VARA en NTR. Te gast waren Henk Kamp, Jetske van den Elsen en Lodewijk Asscher. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie