Uitzending
Pauw & Witteman - 26-3-2013

26-3-2013

Pauw & Witteman

1371 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Peter d'Hamecourt, Barbara Muller, Jan Willem de Vriend en Frits Wester.

Peter d'Hamecourt en Frits Wester
Mensen met meer dan 100.000 euro op een Cypriotische bankrekening moeten misschien 40 procent van hun vermogen boven die 100.000 inleveren, dat meldde minister Sarris van FinanciŽn. Die 40 procent van het vermogen zou dan worden omgezet in aandelen. Sarris heeft niet duidelijk gemaakt of dit voor alle bankrekeningen in Cyprus geldt of alleen voor de twee grootste banken, die worden gereorganiseerd. Vorige week dreigde Medvedev met maatregelen als de overeenkomst tussen Cyprus en de Trojka van EU, IMF en ECB de belangen van Rusland zou schaden. Moskou zou bijvoorbeeld kunnen besluiten Russische staatsreserves in euro's te verkopen, daardoor kan de Europese munt schade oplopen. Peter d'Hamecourt was van 1989 tot 2008 actief als correspondent in Moskou voor onder meer het NOS Journaal en het Algemeen Dagblad. In Pauw & Witteman vanavond bespreekt hij de situatie in Cyprus en de gevolgen voor Rusland. Ook parlementair journalist Frits Wester schuift aan. Wester gaat in op het optreden van minister van FinanciŽn Jeroen Dijsselbloem tijdens het Kamerdebat vandaag over het Cyprus-akkoord.

Barbara Muller
Het achterlaten van pasgeboren kinderen in een vondelingenkamer is volgens staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven strafbaar. Dat zei hij deze week naar aanleiding van Kamervragen van de VVD. Maar initiatiefneemster Barbara Muller gaat gewoon door met het openen van een babyhuis met vondelingenkamer in september. Muller richtte al eerder het Dushi Huis op, een plek waar kinderen hun talenten en kansen kunnen ontplooien. Ook schreef ze de boeken De Babyplanner en Omarm Me. Vanavond is ze bij Pauw & Witteman te gast om te vertellen waarom ze ondanks de kritiek van de staatssecretaris haar plan voor het babyhuis toch wenst door te zetten.

Jan Willem de Vriend
Deze week gaat de film A Late Quartet in premiŤre. Deze film is een ode aan klassieke muziek en is geÔnspireerd op Beethoven's Opus 131. Wanneer bij een van de leden van een wereldwijd erkend strijkerskwartet de ziekte van Parkinson wordt geconstateerd, is de toekomst voor de groep ineens onzeker. Onderdrukte emoties, concurrerende egoís en oncontroleerbare passies weten daarbij de druk op de jarenlange samenwerking nog eens op te voeren. In de aanloop naar hun 25-jarige jubileumconcert lopen de gemoederen hoog op. Is hun liefde voor muziek genoeg om de groep bij elkaar houden? Dirigent Jan Willem de Vriend praat vanavond bij Pauw & Witteman over de film en de muziek waarop hij gebaseerd is.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 26 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Frits Wester, Peter d'Hamecourt en Jan Willem de Vriend. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie