Uitzending
Pauw & Witteman - 24-2-2014

24-2-2014

Pauw & Witteman

1170 x bekeken | 0 reacties
5
Judoka Henk Grol roept de regering in een open brief op topsporters financieel beter te steunen: "Ik vraag u sporters niet langer te laten verzuipen."

In zijn brief aan premier Rutte en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vraagt hij de politici om verder te kijken dan de Olympische Spelen. Grol vindt dat de regering er voor moet zorgen dat topsporters zich geen zorgen hoeven te maken over hun financiële toekomst na hun sportcarrière.

Henk Grol legt vanavond bij Pauw & Witteman uit waarom hij hoopt dat de regering meer steunt zal bieden aan topsporters.

Tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji behaalde schaatsster Carien Kleibeuker de bronzen medaille op de 5000 meter. Met een persoonlijk record van 6.55,66 eindigde ze na Martina Sáblíková en landgenote Ireen Wüst op het podium.

De 35-jarige Kleibeuker stopte in 2007 eigenlijk al met haar carrière als schaatsster en begon pas in 2013 serieus te werken voor de Olympische Spelen van dit jaar. In de aanloop naar Sotsji combineerde ze een gezin, een baan als fysiotherapeut, een deeltijdstudie met haar trainingen als topschaatser. V

Vanavond is Kleibeuker te gast bij Pauw & Witteman om haar ervaringen tijdens de Spelen te bespreken.

Sportcommentator Mart Smeets is vanavond te gast om terug te blikken op de Olympische Spelen in Sotsji. De Winterspelen werden gisteravond beëindigd en de sporters behaalden een recordaantal van 24 medailles. Nederland eindigde daarmee als vijfde in de medaillespiegel. Mart Smeets werkte vanaf de Spelen van ’72 in Sapporo, Japan voor de NOS en miste sindsdien geen enkel Olympisch toernooi. Tijdens de de Winterspelen van Sotsji zal hij zijn grote ervaring, enorme sportgeheugen en enerverende vertelkunsten inzetten in de uitzendingen van Pauw & Witteman.

In Oekraïne is afgelopen weekend veel gebeurd. president Janoekovitsj is afgezet en spoorloos, Oleksandr Toertsjinov is waarnemend president en oud-premier Timosjenko is vrijgelaten uit de gevangenis. Dit na maanden van protesten en uiteindelijk bloederige confrontaties met het leger en de politie.

We praten over de situatie in Oekraïne met Evgeniy Levchenko. Hij groeide op in het land, maar kwam in 1996 naar Nederland om hier te voetballen. Levchenko gaat in op de scheiding tussen pro-westers en pro-Russisch in Oekraïne. Kan het land bij elkaar blijven of valt het uit elkaar? Ook voormalig Rusland correspondent Kysia Hekster schuift aan.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Willem van Hanegem, Carien Kleibeuker, Henk Grol, Ireen Wüst, Kysia Hekster, Mart Smeets en Evgeniy Levchenko te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 24 februari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie