Uitzending
Pauw & Witteman - 25-2-2014

25-2-2014

Pauw & Witteman

999 x bekeken | 0 reacties
3
Het nieuwe album van DaniŽl Lohues heet D. De komende maanden toert hij door Nederland met een gelijknamige tournee. Het is een voorstelling vol nieuwe verhalen, songs uit het verleden en nieuwe liedjes. Voor hij de theaters in gaat schuift hij vanavond aan bij Pauw & Witteman. Naast de muziek komen in de theatervoorstelling ook nieuwe verhalen en belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjesmaken, verhalen over waar dingen vandaan komen en relativerende troost voorbij. De opnames vonden plaats bij DaniŽl thuis in Erica, in Brussel, Amsterdam en Spaarnwoude. Dit jaar weer samen met zijn muziekvrienden Guus Strijbosch (bas) en Bernard Gepken (gitaar en andere snaarinstrumenten).

Herman Bolhaar, hoofd van het Openbaar Ministerie, is net terug uit de Filipijnen waar hij misbruik, mensenhandel en sekstoerisme aanpakt. Zo werd vorige week de voortvluchtige pedofiel Richard B. opgepakt. Vanavond komt hij vertellen hoe Nederland meehelpt om deze vorm van criminaliteit uit te bannen.

Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsverteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over poep is net als toen bij seks de taal: buiten het vulgaire en medische is er weinig jargon. Maar net zoals seks naast voortplanting vooral het genot dient, is ook de ontlasting een bron van voldoening. Midas Dekkers schreef er een boek over. Waarom? Dat vertelt hij vanavond.

President Museveni van Oeganda heeft de anti-homowet getekend. Door de wet kunnen homo's in het Afrikaanse land harder worden gestraft. Homo's die voor het eerst worden 'betrapt' op homoseksuele handelingen kunnen veertien jaar cel krijgen. Iemand die vaker wordt aangeklaagd, kan worden veroordeeld tot levenslang. We spreken erover met Andrew Makkinga presentator voor VPRO en NTR. Andrew groeide deels op in Uganda tot hij op zijn negende met zijn moeder en stiefvader naar Nederland verhuisde.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 25 februari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie