Uitzending
Pauw & Witteman - 20-2-2014

20-2-2014

Pauw & Witteman

1139 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Paul de Leeuw, Mart Smeets, Evgeniy Levchenko & Katja Herbers

Sjoerd Sjoerdsma
"In een touwtrekwedstrijd tussen Rusland en de EU dreigt de Oekraïne verscheurd te worden. Maar dat is een valse keuze. Vreedzame Oekraïense demonstranten die zelf hun lot willen bepalen, die strijden voor rechtstaat en democratie verdienen onze steun. Daarom noodzaak bepleit van gerichte sancties tegen verantwoordelijken van het geweld in de Oekraïne en voor bemiddeling van de VN,” Twittterde D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vandaag. Vanavond komt het Kamerlid vertellen wat er volgens hem met het land moet gebeuren. Bij de protesten in de hoofdstad Kiev vielen de afgelopen dagen volgens CNN 100 doden. Vandaag sprak minister Frans Timmermans, na een debat in de Tweede Kamer, in Europa met zijn collega’s van Buitenlandse Zaken over de kwestie. De EU wil een wapenembargo in het land.

Ferry Mingelen
Slechts 42% van de Nederlanders geeft aan bij de komende verkiezingen te gaan stemmen. De populariteit van de gemeentepolitiek bereikt daarmee een historisch dieptepunt, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder ruim 1300 personen. Belangrijkste reden om thuis te blijven is dat 'de politiek toch niet luistert’. Vanavond spreken we erover met politiek analist Ferry Mingelen, Huub Stapel (lijstduwer Red Amsterdam) en Jan Slagter (lijstduwer CDA Zoetermeer). Wat moet de lokale politiek doen om het vertrouwen terug te winnen?

Frank Evenblij
Presentator Frank Evenblij werd bekend als jakhals bij De Wereld Draait Door, maar sinds 2012 maakt hij samen met Erik Dijkstra Bureau Sport. Tussen de seizoenen in weet Frank tijd te maken om voor en met ons naar de Winterspelen te kijken. Met zijn opmerkzame blik voor het ongewone en zijn waardering voor het onvolprezene zal hij ons op een andere manier laten kijken. Vandaag praten we met Evenblij over curling en het laatste nieuws over de Olympische Spelen.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Huub Stapel, Jan Slagter, Frank Evenblij, Mart Smeets, Katja Herbers, Paul de Leeuw, Ferry Mingelen en Evgeniy Levchenko te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 20 februari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie