Uitzending
Pauw & Witteman - 21-2-2014

21-2-2014

Pauw & Witteman

959 x bekeken | 0 reacties
4
Actrice Monic Hendrickx speelt Kenau Hasselaer in de film 'Kenau'
Zes maart gaat de film Kenau in première. Deze spectaculaire, historische oorlogsfilm gaat over een onverzettelijke vrouw, die succesvol een vrouwenleger aanvoert in strijd tegen Spaanse bezetter. In eerste instantie runt weduwe Kenau Hasselaer haar scheepswerf alsof er geen oorlog is. Pas als haar jongste dochter Gertruide betrokken raakt bij het verzet en in Spaansgezinde handen valt, bemoeit ze zich met het verzet.

VVD-europarlementariër Hans van Baalen bezocht Oekraïne
Bij de protesten in de Oekraïense hoofdstad Kiev vielen de afgelopen dagen volgens CNN 100 doden. Gisteren sprak minister Frans Timmermans, na een debat in de Tweede Kamer, in Europa met zijn collega’s van Buitenlandse Zaken over de kwestie. De EU wil een wapenembargo in het land.

Maandenlang werd er gedemonstreerd tegen de Oekraïense regering. Pogingen om de oppositie en de regering van president Janoekovitsj op een lijn te krijgen, liepen meerdere malen op niets uit.

Advocaat Bénédicte Ficq over de zaak Badr Hari
Kickbokser Badr Hari is vandaag in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een zes maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie, dat vier jaar cel had geëist. waarvan één voorwaardelijk, gaat in hoger beroep.

De kickbokser werd onder andere schuldig bevonden aan de mishandeling van de zakenman Koen Everink. Omdat Badr Hari al acht maanden in voorarrest zat, moet hij nu nog ongeveer vier maanden de cel in. De advocaat van Badr Hari, Bénédicte Ficq, bespreekt de zaak vanavond bij Pauw & Witteman.

Mart Smeets over de Olympische Spelen in Sotsji
Sportcommentator Mart Smeets is vanavond te gast om de Olympische Spelen in Sotsji en de geschiedenis van de Winterspelen te bespreken. Mart Smeets werkte vanaf de Spelen van ’72 in Sapporo, Japan voor de NOS en miste sindsdien geen enkel Olympisch toernooi. Tijdens de de Winterspelen van Sotsji zal hij zijn grote ervaring, enorme sportgeheugen en enerverende vertelkunsten inzetten in de uitzendingen van Pauw & Witteman.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Badr Hari, Frans Timmermans, Hans van Baalen, Mart Smeets en Monic Hendrickx te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 21 februari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie