Uitzending
Pauw & Witteman - 14-2-2014

14-2-2014

Pauw & Witteman

794 x bekeken | 0 reacties
5
Blij waren ze niet bij de PvdA, toen Alexander Pechtold afgelopen week namens vrijwel de gehele oppositie een motie van wantrouwen indiende tegen minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. De sociaaldemocraten hadden niet verwacht dat D66 met een dergelijke motie zou komen. Vanavond spreken we met PvdA-leider Diederik Samsom over het moment. Is de verhouding met D66 verstoord? En hoe gaat de samenwerking met de VVD?

Politiek commentator Ferry Mingelen blikt terug op de afgelopen week. Daarin moesten de ministers Plasterk en Hennis zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor het tappen van 1,8 miljoen metadata. Aan het einde van het debat kreeg Plasterk een motie van wantrouwen aan de broek van vrijwel de gehele oppositie. Dat met name D66 deze motie steunde, stak in PvdA-kringen.

De Nederlandse economie is in het laatste kwartaal van 2013 gegroeid met 0,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag presenteerde. Volgens Peter Hein van Mulligen van het CBS komt dat voornamelijk door de investeringen. Zo kochten veel mensen aan het einde van het jaar nog een auto om te kunnen profiteren van fiscale wetgeving. Ook ging het in de bouw een stuk beter. Bij huishoudens bleef de consumptie dalen. We bespreken de cijfers met Marike Stellinga, econoom en adjunct-hoofdredacteur van het NRC.

Sportcommentator Mart Smeets is vanavond te gast om de Olympische Spelen in Sotsji en de geschiedenis van de Winterspelen te bespreken. Mart Smeets werkte vanaf de Spelen van 72 in Sapporo, Japan voor de NOS en miste sindsdien geen enkel Olympisch toernooi. Tijdens de de Winterspelen van Sotsji zal hij zijn grote ervaring, enorme sportgeheugen en enerverende vertelkunsten inzetten in de uitzendingen van Pauw & Witteman.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 14 februari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie