Uitzending
Pauw & Witteman - 15-4-2010

15-4-2010

Pauw & Witteman

1145 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Jan Marijnissen, Ronald Heijnsdijk, Bart Chabot, Salomon Kroonenberg en Evert van Zwol.

Salomon Kroonenberg
Het Nederlandse luchtruim werd vanaf 19:00 uur gesloten, vanwege de aswolk van een IJslandse vulkaan. Ook andere Europese landen hebben veel last van de wolk. De as is gevaarlijk omdat het uit glasdeeltjes bestaat die in de kieren van een vliegtuig gaan zitten. Hierdoor kan apparatuur uitvallen. Ook kunnen motoren falen als het stof smelt.
Evert van Zwol, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verkeersvliegers, licht toe welke hinder de aswolk veroorzaakt voor het luchtverkeer.

Jan Marijnissen
SP-voorzitter Jan Marijnissen keert na de landelijke verkiezingen op 9 juni niet terug in de Tweede Kamer. Sinds 1988 was Marijnissen politiek leider van de SP. Vanaf 1994 zat hij voor de socialisten als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Onder zijn leiding groeide de partij tot de huidige 25 zetels.

Bart Chabot
Bart Chabot volgt voor Pauw & Witteman de verkiezingscampagnes. Vanavond bespreekt hij de campagne van de SP.

Ronald Heijnsdijk
In januari lanceerde werktuigbouwkundig ingenieur Ronald Heijnsdijk een nieuwe auto van Nederlandse makelij: de Heynsdyck 2500SF. De auto wordt gebouwd op basis van de Porsche 944 (een niet zo populaire Porsche uit de jaren '80). Heijnsdijk koos voor dit model, omdat de 944 een goede bouwkwaliteit heeft en roestbestendig is. Het grootste mankement van de Porsche, het hoge gewicht, is op de 2500SF niet van toepassing. De Nederlandse auto is meer dan 300 kg lichter dan zijn donorauto.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 15 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Chabot, Jan Marijnissen, Salomon Kroonenberg, Evert van Zwol en Ronald Heijnsdijk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee