Uitzending
Pauw & Witteman - 10-11-2011

10-11-2011

Pauw & Witteman

2349 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Connie Palmen, Marike Stellinga en Martin Šimek en Bart Chabot.

Connie Palmen
Op 11 november 2009 trouwen Hans van Mierlo en Connie Palmen, na 11 jaar en 11 dagen bij elkaar te zijn geweest. Precies vier maanden later sterft Van Mierlo na een ziekbed van zes weken. Achtenveertig dagen na de dood van haar man begint Palmen met het schrijven van Logboek van een onbarmhartig jaar. Het boek is een verslag van de pijn die de dood van een geliefde veroorzaakt, en van de liefdevolle herinneringen aan haar man. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse schrijfster afscheid heeft moeten nemen van een grote liefde. Ze heeft jarenlang een relatie gehad met de markante journalist Ischa Meijer, die in 1995 plotseling overleed. Daarover schreef ze de roman I.M.

Marike Stellinga en Martin Šimek
Afgelopen dinsdag kondigde Silvio Berlusconi zijn aftreden aan. De Italiaanse premier raakte in de problemen door de economische situatie in zijn land. Hij is bereid af te treden als zijn economische hervormingen worden doorgevoerd. We bespreken de economische en politieke ontwikkelingen met econoom Marike Stellinga en Italië-kenner Martin Šimek.

Bart Chabot
The Wistleblower is het verhaal van Kathryn Bolkovac. Het is de verfilming van het boek Klokkenluider in Bosnië, dat de voormalig VN-medewerker zelf schreef. We bespreken de film en het droeve lot van de klokkenluiders met Bart Chabot.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 10 november door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Connie Palmen, Marike Stellinga en Martin Simek. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie