Uitzending
Pauw & Witteman - 25-2-2010

25-2-2010

Pauw & Witteman

1149 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: PvdA-leider Wouter Bos, oud-staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak en oud-minister voor Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan blikken terug en vooruit en schrijver Bart Chabot volgde in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen de PvdA in Enschede.

Bos blikt terug en kijkt vooruit
PvdA-leider en voormalig vice-premier Wouter Bos blikt terug op de val van het kabinet en hij kijkt samen met Van der Laan en Albayrak vooruit.
PvdA-leider en voormalig vice-premier Wouter Bos blikt terug op de val van het kabinet en vooruit op de komende verkiezingen. Zal Bos na de Tweede Kamer-verkiezingen in juni eventueel terug willen keren in de Tweede Kamer? Welke coalitiemogelijkheden ziet hij? En waarom sluit de PvdA bij voorbaat al samenwerking met de PVV uit?

Hollands Humeur Debat met Bos, Van der Laan en Albayrak
Live in de uitzending en in de verlenging op internet gingen mensen uit het publiek in debat met Wouter Bos, Nebahat Albayrak en Wouter Bos. Zij gingen in op kwesties als de Uruzgan-missie, het PVV-plan om stadscommando's in te zetten en de sloop van huurwoningen.

Oude wijken, hooligans en een paleis voor duiven
De PvdA'ers aan tafel beantwoorden vragen uit het publiek over wantrouwen tussen bevolkingsgroepen in de oude wijken, de politie-inzet rond voetbalwedstrijden en de kosten van grote projecten.

Vragen voor PvdA-politici
Eberhard van der Laan was voor de val van het kabinet minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Hij volgde Ella Vogelaar op en heeft dus maar 15 maanden in het kabinet gezeten. Van der Laan wil het beleid van de krachtwijken en integratie graag voortzetten en kreeg daarover tijdens de uitzending verschillende vragen uit het publiek.

Ook was er een vraag voor Nebahat Albayrak over uitgeprocedeerde asielzoekers en hun kinderen. PvdA-leider Bos reageerde op een vraag over de val van het kabinet. Bart Chabot verweet Bos dat de hoofdrolspelers er niet met elkaar uit konden komen op het moment dat het echt kraakte. Volgens Bos had hij vaak genoeg bij Pauw & Witteman een standpunt moeten uitleggen waarvoor de PvdA te veel inleverde.

Bart Chabot volgt de PvdA in Enschede
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgde dichter en schrijver Bart Chabot op ons verzoek de PvdA in Enschede. Op dat moment was ook Wouter Bos op campagne in de stad. Zo trof Chabot de PvdA-leider in buurtcentrum Het Kompas waar hij in debat ging met buurtbewoners.

Chabot nam zijn taak zeer serieus. Na een zorgvuldige analyse van de publieke optredens van Bos gaf Chabot hem aan tafel een belangrijk advies.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 25 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Chabot, Wouter Bos, Nebahat Albayrak en Eberhard van der Laan. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee