Uitzending
Opium TV - 7-4-2010

7-4-2010

Opium TV

2086 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten op woensdag 7 april zijn schrijfster Christine Otten, fotograaf Carli Hermès en operadiva Tania Kross.

Maand van de fotografie
De maand maart stond bij de AVRO in het teken van fotografie. Bijhorende fotowedstrijd met het thema 'Jouw stad als kunst' leverde bijna 3000 inzendingen op! Een jury bestaande uit beeldend kunstenaar en fotograaf Hans Wilschut, Martijn van de Broek (Nederlands Fotomuseum) en fotograaf Carli Hermès maakte hieruit een selectie die vanaf 8 april te zien is in het Nederlands Fotomuseum. In Opium maakt Carli Hermès live de uitslag bekend. Wat is de winnende foto?

Pier Paolo Pasolini
Onlangs gaf de burgermeester van Rome nog te kennen het onderzoek naar zijn moord te willen heropenen. Bij Het Nationale Toneel maken ze hem tot onderwerp van de nieuwe theatervoorstelling P.P.P., de omstreden Italiaanse filmmaker en schrijver Pier Paolo Pasolini. Pasolini (o.a. van de films Il Vangelo secondo Matteo, Salò) wist zijn tijd- en landgenoten telkens weer te choqueren en kreeg tijdens zijn leven meerdere processen aan zijn broek. Dit leidde echter nooit tot een veroordeling. Voor P.P.P. kruipt Jeroen Spitzenberger in de huid van Pasolini. Hoe zet hij deze schrijver, dichter en filmregisseur neer?

Pier Paolo Pasolini speelt van 6 mei tot 22 mei in Het Nationale Toneel gebouw in Den Haag.

Grace Jones
Na een spetterend optreden waarmee ze de laatste editie van het Lowlandsfestival afsloot is zangeres Grace Jones binnenkort opnieuw in Nederland te zien. Aan tafel bij Opium een gesprek over dit muziek en modefenomeen. Hoe heeft Grace Jones de tand des tijd doorstaan?

Deze uitzending van het programma Opium TV is uitgezonden op woensdag 7 april door de AVRO. Te gast waren Jeroen Spitzenberger, Carli Hermes, Tania Kross en Christine Otten. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie