Uitzending
Opium TV - 14-4-2010

14-4-2010

Opium TV

1524 x bekeken | 0 reacties
6
Op woensdag 14 april zijn de gasten schilder Jasper Krabbé, tekst- liedjes- en toneelschrijfster Coot van Doesburgh en componist en zanger Henny Vrienten.

Hugo Claus
Twee jaar geleden overleed Hugo Claus. Op 16 en 17 april vindt er een hommage plaats in de Vlaamse kustplaats Oostende met onder andere de tentoonstelling 'Claus en Oostende' in het Ensorhuis. Hoe belangrijk was Oostende voor Hugo Claus? En wat is zijn band met het werk van James Ensor? Henny Vrienten, die samenwerkte met Claus en schilder Jasper Krabbé, doen aan tafel bij Cornald hun eigen hommage.

De tentoonstelling 'Claus en Oostende' is tot en met 29 augustus 2010 te zien in het Ensorhuis in Oostende. Zie voor het programma op 16 en 17 april 2010 de website .

Amsterdams Kleinkunstfestival
Wat hebben Freek de Jonge, Kees Torn en Wende Snijders gemeen? Ze wonnen allemaal wel eens de Annie MG Schmidtprijs. Momenteel vindt het Amsterdams Kleinkunstfestival plaats. Naast dat er van alles te doen is wordt ook dit jaar de Annie MG Schmidtprijs voor beste theaterlied van het afgelopen seizoen weer uitgereikt. Henny Vrienten en Coot van Doesburgh discussiëren over de kracht van een goede liedtekst.

De Annie M.G. Schmidt-prijs wordt uitgereikt op 25 april 2010.

Kröller-Müller Museum
Picasso verzamelde het al: outsiders-art. Kunst van geesteszieken. Ook Joost van den Toorn is een verwoed verzamelaar. Zijn verzameling hangt momenteel in het Kröller-Müller Museum. Jasper Krabbé laat zijn schildersoog over de werken gaan. Dat ze grappig zijn ziet iedereen maar zijn ze ook echt goed?

De tentoonstelling is te zien van 2 april t/m 29 augustus 2010 in het Kröller-Müller Museum.

Deze uitzending van het programma Opium TV is uitgezonden op woensdag 14 april door de AVRO. Te gast waren Henny Vrienten en Coot van Doesburgh. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie