Uitzending
Opium TV - Opium op Oerol

Opium op Oerol

Opium TV

15-6-2010

| 1588 x bekeken | 0 reacties
6
Susan Visser
Actrice Susan Visser wordt dit festivalseizoen tweemaal ontgroend: ze staat voor het eerst met een voorstelling van het Nationale Toneel op festival Lowlands én ze brengt voor het eerst een bezoek aan Oerol.

Susan werd bekend door haar rol van Dirkje in de comedy-serie 'In de Vlaamsche pot'. Tegenwoordig kennen we haar vooral als Anouk Verschuur uit 'Gooische Vrouwen'. Voor Opium op Oerol gaat ze een voorstelling bekijken van theatergroep Wak. Een gezelschap waarbij de locatie het uitgangspunt is voor het maken van voorstellingen. Hun nieuwste voorstelling 'RECHTNIET' spelen ze op een schuine vloer. En dan lijkt niets meer wat het was.

De helaasheid der dingen
Het boek was al een succes, de film werd een succes en nu is er de theatervoorstelling die, hoe kan het ook anders, ook een succes is. In 'De helaasheid der dingen', de bewerking van de populaire roman van Dimitri Verhulst, worden we meegenomen naar het Vlaamse gehucht Reetverdegem. Hier groeit de jonge Dimitri op tussen zijn nonkels. De mannen zuipen zich leunend op elkaar door het leven volgens het motto 'God schiep de dag en wij slepen ons er doorheen.' Cornald Maas gaat kijken en ontvangt acteur Martijn Crins in de uitzending.

Ellen ten Damme
De muziek wordt vanavond verzorgd door Ellen ten Damme. Wie Ten Damme al kende als Engelstalige rockvamp of Duits zingende diva, wordt verrast: voor het eerst maakte zij een Nederlandstalige cd. De cd kreeg de titel 'Durf jij' en dichter Ilja Leonard Pfeijffer schreef hiervoor de teksten. In Opium laat ze horen hoe dat klinkt.

Deze uitzending van het programma Opium TV met de titel Opium op Oerol is uitgezonden op dinsdag 15 juni door de AVRO. Te gast waren Ellen ten Damme, Ilja Leonard Pfeijffer en Susan Visser. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie