Uitzending
Opium TV - 3-3-2010

3-3-2010

Opium TV

1156 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week staat Opium geheel in het teken van Nederlands televisie drama. Met series als 'Annie MG' en 'Bernhard, Schavuit van Oranje' werd de Nederlandse televisiekijker getrakteerd op televisiedrama van hoge kwaliteit. Met het panel blikt Cornald Maas terug en vooruit. Hoe goed zijn de Nederlandse scenarioschrijvers eigenlijk? Hoe komt het dat er ineens zoveel mooie series zijn? En wat kunnen we de komende tijd nog verwachten?

Met series als Pleidooi en Oud Geld heeft de AVRO een hoogstaande dramatraditie. Nu komt zij met een nieuwe serie 'De Troon', een zesdelige serie over koning Willem 1, 2 en 3. Na 'Bernhard, Schavuit van Oranje' is 'De Troon' de tweede Nederlandse dramaserie dit jaar over het Koningshuis. Welk beeld van ons koningshuis wordt er geschetst? En maakt deze AVRO-serie vol Nederlandse topacteurs (o.a. Jeroen Willems, Dragan Bakema, Yorick van Wageningen, Beppie Melissen, Loes Haverkort) de hooggespannen verwachtingen waar?

Deze uitzending van het programma Opium TV is uitgezonden op woensdag 3 maart door de AVRO. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie