Uitzending
Op1 - 2 april 2024

2 april 2024

Op1

2-4-2024

| 307 x bekeken | 0 reacties
4
Titia Hoogendoorn, Neda Kia en Annemiek Nap over social freezing
Steeds meer vrouwen doen aan social freezing: het laten invriezen van hun eicellen om op latere leeftijd moeder te worden. Wie zijn deze vrouwen? En waarom kiezen ze hiervoor? Titia Hoogendoorn en Neda Kia vertellen hun verhaal bij Op1, en willen meer bewustzijn creëren bij jonge vrouwen om er op tijd mee te beginnen als zij hier behoefte aan hebben. Ze schuiven aan met gynaecoloog Annemiek Nap.

Hanke Bruins Slot over 75 jaar NAVO
Een aantal jaar geleden werd de NAVO nog ‘hersendood’ verklaard, maar anno 2024 is het bondgenootschap door de Russische dreiging actueler dan ooit en viert haar 75e verjaardag. Hoe afhankelijk is Europa van de NAVO? En hoe ziet de toekomst van het bondgenootschap eruit? We bespreken het met minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot, die morgen en overmorgen met haar NAVO-collega’s stilstaat bij het 75-jarige bestaan van de alliantie.

Thomas van Groningen en Willemijn Aerdts over Russische inmenging in de politiek
De Tweede Kamer debatteert vandaag over de mogelijke Russische inmenging in de Nederlandse politiek. De grote vraag die boven de markt hangt is om welke politici het gaat, maar daar wil het kabinet niet op ingaan. Komt er meer opheldering? We praten erover met politiek verslaggever Thomas van Groningen en docent & onderzoeker inlichtingendiensten Willemijn Aerdts.

Marjan Olfers en Tom van 't Hek over de schorsing van Ajax-directeur Alex Kroes
Het dramatische seizoen van Ajax heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt. De club uit Amsterdam heeft zijn nieuwe algemeen directeur Alex Kroes geschorst omdat hij mogelijk clubaandelen met voorkennis kocht. We praten erover in Op1 met hoogleraar Sport & Recht Marjan Olfers en sportjournalist Tom van ’t Hek.

In deze uitzending van Op1 waren Titia Hoogendoorn en Tom van 't Hek te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 2 april 2024 werd uitgezonden op dinsdag 2 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie