Uitzending
Op1 - 10 mei 2024

10 mei 2024

Op1

10-5-2024

| 421 x bekeken | 0 reacties
3
Angela de Jong en GJ Kooijman over het onderzoek naar Joost Klein
Er loopt een onderzoek naar een incident rondom Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival. Wat is er aan de hand? En gaan we hem morgen nog wel zien in de finale? We bespreken het laatste nieuws met Angela de Jong en verslaggever GJ Kooijman vanuit Malmö.

Haagsche Historie: Henk Krol over de opvallendste politieke excuses in de Haagse geschiedenis
Deze week bood Geert Wilders zijn excuses aan voor het lek van het formatiedocument. Daarmee was de kous af, maar een mea culpa verloopt lang niet altijd vlekkeloos op het Binnenhof. Henk Krol moest in zijn politieke carrière ook veelvuldig sorry zeggen en vertelt in de rubriek Haagsche Historie welke sorry’s effectief waren.

Wie is de Europapa van de Europese verkiezingen? Laurens Dassen vertelt waarom Volt die eer moet krijgen
Nog iets minder dan een maand tot we naar de stembus gaan voor de Europese verkiezingen. Maar op welke partij moet je stemmen als je zo pro-Europees mogelijk wilt stemmen, oftewel: wiens partij is de Europapa van de Europese verkiezingen? Die van Rob Jetten, Laurens Dassen of toch Frans Timmermans? In Op1 vertelt Dassen waarom Volt die eer moet krijgen.

Marcel van Roosmalen breekt een lans voor de politieke reportage
Van Annemarie Jorritsma tot Pim Fortuyn. Pleitbezorger van het reportageschrijven Marcel van Roosmalen ging door de jaren heen met vele politici op pad. Vanavond bij Op1 breekt hij een lans voor de politieke reportage.

Politiek verslaggever Thomas van Groningen praat ons bij in zijn rubriek De Week van Thomas.De finaleweek van de formatie bereikt dit weekend zijn kookpunt. Gaan de formerende partijen eruit komen? En hoe sluipt er langzaam steeds meer politiek in het Songfestival? Politiek verslaggever Thomas van Groningen praat ons bij in zijn rubriek ‘De Week van Thomas’.

In deze uitzending van Op1 waren Angela de Jong, Henk Krol en Marcel van Roosmalen te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 10 mei 2024 werd uitgezonden op vrijdag 10 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie